Lappalaiskoirat ry järjesti (tai siis Laura ja meitsi) ja sponsoroi Riitta ja Pekka Korrin tokovalmennuksen. Tuli ihan huikean paljon uusia ideoita, oivalluksia ja selkeitä suuntaviivoja. Unohtamatta myöskään pientä itsetutkiskelua joka vähän niinkuin kuuluu näihin koirankoulutussetteihin ;)

Lauantai aloitettiin Pekan kanssa. Ensimmäinen ruodittava asia olivat hitaat sivullesiirtymät. Pekka kehoitti miettimään että opettaisinko sittenkin sen kiepsahtamaan suoraan sivulle. Toinen vaihtoehto olisi tehdä ihan sikana viettiä lelulla hetsaamalla ja toivoa parasta. En tiedä olenko kovin fiksu mutta taidan kuitenkin valita jälkimmäisen. Mutta ehkä samalla ajan myös vähän sisään vaihtoehtoa että saa tulla etukauttakin. Lisäksi kokonaisempia liikkeitä jolloin pääsee palkkaamaan useammin sivulletulot paremmin. Tää pitäis oikeasti uskaltaa, ei vaan niin helppoa!

Tokana juttuna henkilöryhmä. Aluksi kysyttiin että miten olen päättänyt suorittaa ko tehtävän. Noh, enpäs ole miettinyt... Eli ongelma nro 1! Kun ryhmä tehdään joka kerta hiukan eri tavalla ja joka kerta joutuu itsekin hiukan arpomaan että mistäs nyt mennään niin se vaikuttaa! Katsottiin siis sopiva reitti ja suoritustapa. Helpotti! Sitten tehtiin ryhmää lähestymisiä niin että palkkasin itse ja välillä taas Pekka palkkasi. Noste osti tän hyvin! Tässä piti muistaa päättää ettei koskaan enää tee huonoa henkilöryhmätreeniä vaan sen pitää aina onnistua. Eli palkan ajoitus ja suunnitelmallisuus!!

Seuraava aihe oli kapulatelineen lähestyminen (josta aiheesta Pekka selvästi piti ja koki asian tärkeäksi koko suorituksen ilmeen kannalta). Tähänkin katsottiin uusi reitti ja toimintamalli ja homma alkoi skulata paremmin. Ja sama päätös kuin henkilöryhmässäkin.

Kun sitten oltiin haettu se kapula jo monenmonta kertaa niin miksipäs ei otettais esteitäkin. Hypyn tein pannasta hetsaamalla ja palkkasin ihan kunnolla vaikka paluussa tuli hipsu. Pekalta tuli "siunaus" tähän eli satunnaiset tekniikkamokat etenkin kun ne ovat satunnaisia, eivät ole vakavia ja kannattaa silti palkata hyvin koska se esteen koskettaminen ei ole kovin miellyttävää. Jos siihen lisätään toru niin koko suorituksesta saattaa lähteä aika tärkeä osa ilmettä.
Vinoesteellä päästiin tekemään sivullesiirtymäkin hetsaten, itse suoritus oli oikein hyvä.

Loppuun otettiin vielä eteenmeno, josta Pekalta helmi neuvo seuraamiseen! Ei kieltoja, ei maanittelua tms vaan käsikosketus josta eteenmeno ikäänkuin palkaksi! Niin hyvä idea!!

Muiden treeneistä tuli poimittua myös paljon asiaa (ja asennetta) niin Riitan kuin Pekankin puolelta. Aivot aivan höyrysivät! :D

Sunnuntaina jatkettiin tokolla ja Riitan kanssa. Tehtiin ohjattua ja kiertonoutoa. Nää oli Nosteelle niin paljon kuluttavampia treenejä, sen herne väsyy paljon nopeammin kun pitää niin paljon ajatella, kuunnella ja kentällä on niin paljon vaihtoehtoja (ruutu, kapulat, kierto, esteet jne). Saatiin näihin kaikkiin Nosteelle ja pennullekin hyviä ajatuksia ja eväitä treenireppuun. Nyt on vaan pakko nostaa kädet pystyyn että en ehdi enempää kirjoittaa... :( Kiitos viikonlopun treenikavereille, loistaville kouluttajille ja ihanalle Laura-Ystävälle joka majoituksen ja kyytien lisäksi tarjosi meille taas uuden perheenjäsenen! Tervetuloa laumaan Hyvis eli Taimiston Hyvä Peto! (Kuva varastettu Taimiston pentublogista)

pieni.jpg