Tokopainotteinen viikonvaihde. Perjantaina oltiin taas Suonenjoella. Aloitetin suunnilla, hyvin valitsi aina sen minkä pitikin. Tein heittämällä lelut kun oltiin nenäkkäin. Sitten pikkuisen kaukoja läheltä, ei erityisempää mainittavaa. Ruutu aloitettiin taas lelu ruudussa, muuten olikin tosi takkuista ruutuilu :-/ Tein myös vähän askelsiirtymiä paikan muistuttamiseksi. Tunnarissa ensin läheltä, ok, sitten lähetyksiä joissa aluksi tosi epävarma mutta parasi toistojen myötä. Olen siis edennyt tässä liian hitaasti... Loppuun vielä hiukka luoksetulon stoppeja ja maahanmenoja namia heittelemällä.

 

Lauantaina oli Reetan valkka. Ajattelin aloittaa jäävillä. Maahanmeno ihan suht ok mutta ei ihan täpöllä mukana. Sitten seuruutettiin hiukka käskytysten kanssa palkaten niistä käskyistä, skarppasi kyllä. Seisominen oli jostain syystä tänään hukassa, ärsyttävää...
Lisäksi tehtiin noutoa, jossa luovutusasennon arpominen heikentää koko paluuvauhtia. Nyt pitäisi jaksaa kotona hinkata se luovutusasento kuntoon ja treeneissä palkata vaikka kiertämisen kautta.
Tokassa setissä luoksetulon stopin suoruutta namin heittämistä tarkentamalla, teki ihan ok ja paransi asentoa. Kiertäessä ennakoi ihan hulluna joten kiertoa pitäisi ottaa kahteen suntaan kun sitä tekee. Ja muistaa että se on koiralle aika rankkaa...
Seuraamisen asenne on parantunut mutta paika liian edessä miksi sitten aukeaa ja on liian kaukana... Vaikeeta!

 

Sunnuntaina nuorten koirien tokorinki ja Outi kouluttamassa. Aloitettiin suunnilla ja tehtiin sellanen muutos että palkkasin ne lelun tuonnit. Teki tosi paljon paremmin. Kohta siirryttiin myös siihen että Outi vei lelut ja mie käänsin sen mahd pian ympäri kun Outi oli ekan lelun jättänyt. Aina valitsi oikean suunnan, mistä olen tyytyväinen ja varmuus parani! Voisi ottaa sen merkinkin tähän että kääntäisi vain siihen merkille.
Tokassa setissä taas sitä ärsytysruutua... Ekalla menee kun lelu mutta sen jälkeen pakka hajoaa tosi helposti. Käytiin viemässä oikeaan paikkaan ja kehu, otin kutsumalla ja paikkaa läheltä ja pohdittiin sitä sopivaa tapaa tätä jatkaa. Toistojahan se vaatii mutta hiukka on jämähtänyt ehken alustaan tai leluun kiinni ja jos niitä ei ole niin ne nauhat ja etenkin etunauha saa kaiken huomion.