Pikku kasvaa hurjaa vauhtia joten pitää koettaa aika-ajoin päivittää senkin kuulumisia. Se on oppinut hurjasti asioita ja onkin yllättänyt minut sillä miten ihanan kiltti ja tottelevainen se onkaan. Pikku reagoi omaan nimeensä jo hienosti pidemmältäkin matkalta ja on nopeasti oppinut  kontaktin merkityksen. Sillä pääsee vapaaksi juoksemaan ja saa namia ja ruokaa. Pikku on ihanan ahne mutta ei leiki vielä kovin hyvin (en ole siihen kyllä liiemmin panostanutkaan). Luoksetulo on hyvällä mallilla mutta Camel bootsit pysyvät tiukasti jalassa! Nyt se tulee luokse hyvin jo ilman muita koiriakin mutta irtoaa itsenäisesti porokoiramaisen kauas. Jonkin verran sillä on myös kiinnostusta riistaan ja olenkin antanut sen tutkailla jälkiä jonkun matkan päähän koska se on kiltisti tullut sitten kutsuttaessa luo.

Naksuttimeen ollaan tutustuttu ja sen idea alkaa olla hanskassa. Olen nyt lähinnä naksutellut vasta johonkin leluun koskemisesta yms ja jatketaan tätä kunnes se on varmasti hanskassa. Sitten voitaisiinkin opetella kehonhallintatemppuja. Tokojutuista ollaan alettu opettelemaan sivulle tuloa ja siinä kontaktia. Ihan alkutaipaleella vielä tässä eikä meillä olekaan mikään kiire. Pikkuisen olen tutittanutkin, mutta en systemaattisesti.

Eri alustoja kohtaan Pikku on selvästi arka. Ääniin reagoiminen on jäänyt melkein kokonaan pois (tämä oli alkuvaiheessa todella voimakasta). Mitään muita suurempia pelkoja ei ole tullut vastaan mistä ei olisi selvitty. Pikku on ollut mukana kuukauden sisällä aksakisoissa, erkkarissa, mummolassa, Kerimäellä reenailemassa ja laumailemassa sekä Kallavesj messuilla rakentelemassa. Ohituskurssillakin se on ollut. Toiset koirat eivät tule varmaankaan reenatessa olemaan mikään häiriö, tytsy on tosi hyvä keskittymään ja innokas jos on namit kyseessä. Pikku on edelleen aina reipas, iloinen ja kiltti. Se myös tietää olevansa maailman suloisin Surku-koira jolla se saa kaikki anteeksi. :D

Olen opettanut sille myös keinua, joka ei jänskätä yhtään. Ajattelin opettaa aksaesteet kontakteista, kepeistä ja kiertämisestä alkaen ja katsotaan jos jossain vaiheessa päästäisiin vaikka pentuaksakurssille.


Pikku erkkarissa: Kuva Outi Puhakka