Oltiinpas pienellä pekoporukalla tosi ahkeria (ja hihtaita!). Perjantai-ilta vietettiin siis maastoreenien parissa. Sanna oli tehnyt Martille jäljen joka oli noin viitisen tuntia vanha ja yllärinä (sain kuulla vasta ajon jälkeen) Sannalla olivat olleet koirat mukana. Martti oli aluksi ihan tulisilla hiilillä ja juoksenteli ihan innoissaan ja hullun kaukana. Jos oisin ollut fiksu, olisin käskyttänyt sen pysymään näkösällä mutta nyt annoin sen huidella kaukana. Melkein tiesikin että se sitten jotain hajua merkkasi koska ei tullut sitten enää kunnolla kutsusta luo. Ei siis saatu jälkeä kunnolla ylös ekalla yrittämällä vaan käytiin kääntymässä ja koetettiin uudelleen, nyt koira lähempänä. Sitten nostikin jäljen niin että minäkin homasin ja pysähtyi ekalle esineelle jonka merkkasi häntää heiluttamalla mutta ei lähtenyt tuomaan. Kehuin kuitenkin ja palkkasin, laitoin liinan kiinni ja lähdettiin ajamaan jälkeä. Lähti tosi epävarmasti ja ilmavainuisesti, menikin sitten yhden esineen yli ja yhden kulman yli (vissiin vähän pallo hukassa). korjasi kuitenkin ja sai esineen palkaksi ja siitä paransi jäljen ajoa huomattavasti. Lopussa tarkasteli enemmän kuin normaalisti mutta selvitti kuitenkin tiensä loppuun saakka. Olipas mielenkiintoinen harjoitus!
Rasa sai jossain odotteluvaiheessa (en jaksanut rymytä kaikkien jälkiä mukana) tehdä vähän merkkiä, joka menikin hienosti! Alkaa jo hyvin hokata myös tyhjän merkin!

Tänään sitten samalla poppoolla Kasurilan hiekkakentällä. Rasa aloitti merkillä, jossa Sanna laittoi pallon merkille, sitten kävi näyttämässä merkkiä ja lopulta ihan ilman apuja tyhjää merkkiä. Hyvin meni! Viimoiseksi taidettiin tehdä vielä pallo merkin takana. Seuraavaksi ruutua, jossa paikkaa läheltä. Otin joka suunnasta ja haki hyvin! Sitten vähän kauempaa kiertämisen avulla ja taas hieno paikka! Jee! Sitten siirryttiin toiselle ruudulle ja se olikin huomattavasti vaikeampi ja aiheutti jo vähän vääntöäkin mutta saatiin onnistumisiakin. En tiedä olisiko se ollut jo väsynyt tai jotain mutta seuraavana ohjattu ei meinannut sujua yhtään. Aloitettiin vasemmalla ja ei saatu yhtään puhtaasti hyvää noutoa :( Ei vaan lähtenyt kunnolla hakemaan kapulaa. Oikean toi ihan kohtuu hyvin.
Tunnarissa myös säätöä, otti oman viereistä eli taas heti kun sai hajun omasta niin kohdalla oleva kapula mukaan. Saatiin toki kaksi onnistumistakin ja toinen oli jo kohtuu varman oloinen. Eipä tätä olla reenattukaan... Loppuun pieni pätkä seuraamista joka taas ihan ok. Pitänee ottaa vinkupallolla seuraavalla kerralla jos se toisi taas vähän voimaa mukaan.
Rasan paikallaolot tänään hyvät!

Martti sai aloittaa ohjatulla jossa laiska merkki, hyvä suuntaus kapulalle ja palautus ravilla --> ei palkkaa. Uusi yritys jossa parempi merkki, hyvä kapulan haku ja palautus laukalla --> palkka purkista. Tähän väliin muistaakseni tunnari joka ok. Sitten vähän ruudun paikkaa läheltä, ok ja hieman tokoleikkiä kahdella merkillä ja kahdella ruudulla. Kauempana ollut ruutu selkeästi vaikeampi paikan hahmottamisen suhteen ja vaikka hakautuikin oikeaan paikkaan niin kehusta valui eteen tai jopa nauhan päälle. Hmm... Yksi kokonainen ruutunen ja sitten viimoselle Sanna vei kauempana olevaan ruutuun palkkapurkin jonne haki hienosti.

Kivat reenit :)