Lauantaina kokoonnuttiin Pieksämäen hallille treenaamaan tokoa periaatteella, että jokainen saa sekä neuvoa että neuvoja.
Martti
Heti alkuun Martti sai kamalan korvattomuuskohtauksen ja murisi menemään. Otettiin yhteen ja sen jälkeen homma meni hieman fiksummaksi. Tosin ainahan olisi parempi, ettei se olisi tuohon pisteeseen koskaan päässyt... Luoksepäästävyys paineen alla pitää myöskin ottaa uudestaan harjoitusohjelmaan.
No päästiin kuin päästiinkin kuitenkin sinne paikallaolopaikalle. Paikalla istuminen meni oikein mukavasti. Olin suurimman osan ajasta piilossa, kerran kävin palkkaamassa. Martti oli nätisti paikallaan ja ihan levollinen ja virkeä. Jätin tosin hieman vinoon, mkä on tieten ruman näköistä ja oikeuttaa pistemenetyksiin. Tyhmä virhe, jonka pitäisi olla helposti korjattavissa.
Paikalla makaaminen otettiin EVL tyyliin. Tässä ei mitään ongelmia ja olin oikein tyytyväinen.
Yksilösuoritukset aloitettiin merkillä. Tämä ensin avustettuna ja sitten normaalisti. Kriteeri ei aina ihan selkeä ja mulla todella suuri, tiedostamaton vartaloapu mukana (itse asiassa sitä vartaloapua demostroidessa Martti meni siitä merkille, eli se OLI aika massiivinen). Tästä siis opetellaan pois ja ollaan tarkkana sen kriteerin kanssa.
Seuraavaksi ohjattua. Tällä kertaa tehtiin ihan kapuloilla, jotka olivat Martin kanssa linjassa, keskimmäinen Martin edessä. Esittelin sen keskikapulan huolellisesti. Tämä meni oikein kivasti. M juoksi joka kerta reippaasti ja varmasti osoitettuun suuntaan, otti varmasti kapulan ja palautti iloisesti (kehuin ja vapautin kapulan nostamisesta). Käytin vielä suhteellisen voimakasta vartalo-apua varmistaakseni itselleni nopeaa keskikapulan peittämistä tarvittaessa (ei tosin tarvittu). Luovuttamista sitten erikseen.
Tämän session lopuksi otettiin kahdella hyppyesteellä hyppyjä kaukaa ja erimoisista kulmista. Näihin väleihin sitten satunnaisesti pysäytyksiä maahan ja seisomaan. Oikein kiva ja hyödyllinen harjoitus, jota pitää muistaa käyttää jatkossakin.
Vihonviimeiseksi sitten otettiin idaria. Itse jäävät mallikkaita (suorapalkka), mutta seuraamisessa häiriintyi selvästi merkeitä. Tätäkin pitää muistaa treenata niiden törppöjen kanssa. Oikein huiput treenit. Paljon tuli taas hyviä neuvoja ja treeni-intoa!

Rasa
Alku lähti liikkeelle oikein mukavasti kahden lelun leikillä. Rasa oli oikein innokas ja reipas ja keskittyi hyvin. Sadun opastuksella siirryttiin sivulle tuloon ja siinä pysymykseen, joka sujuikin näin paljon paremmin ja kontakti säilyi hyvin. Tässäkään kohtaa rinsessa ei ottanut häiriötä toisesta koirasta tai ihmisistä, vaan keskittyi hienosti. Seuraavaksi otettiin hieman maahanmenoa ja istumista. Maahanmenossa pitää vielä hioa oikeaa suoritus- ja opetustekniikkaa.
Toisessa sessiossa Rasa lähti hienosti tuomaan kongia, vaikka palkkana olivatkin namit. Luovutusta ei vielä otettu mutta muutoin meni oikein hienosti. Hieno Rasa! Kyllä se siitä kehittyy ;)

Sunnuntaina oltiinkin sitten suurella porukalla rakennusetsinnässä.

Martti:
Martilla oli kolme maalimiestä, joista yksi korkealla uunin päällä. Etsintä oli reipasta ja tehokasta, ilmaisut hyviä ja ukot löytyivät hienosti. Miinuksena se, että Martti on oppinut, että minä päästän sen kaikkiin suljettuihin tiloihin ja alkoi yhdessä kohtaa haukkumalla vaatia ovea auki. Minä tietenkin vielä luulin, että se haukkuu maalimiestä... No, tähän pitää kiinnittää huomiota ja maalimiehet suljettujen ovien taakse, jonne ei saa näköyhteyttä. Ihan hyvä harjoitus, josta saa taas paljon ajattelemisen aihetta.

Rasa:
Rasalla oli kolme maalimiestä. Liikkui oikein reippaasti, ei vielä oikein tajunnut mistä on kyse, mutta innokkaasti meni vieraiden luo. Viimeisellä maalimiehellä oli jo vähän näkyvissä, että olisi tajunnut mistä on kyse. Aika ohjaajaherkkä koira Rasa on ja hakee paljon neuvoja ja tukea Panulta. Oikein mukava päänavaus tällä saralla.

Iso kiitos Lauralle ja Sadulle kun tulitte taas treenaamaan meidän kanssa! Paljon tervetuloa uudelleen! :)