Viikonloppu vietettiin oman alaosaston hakukurssilla "kotosalla", kouluttajana Mari Nyyssönen. Lauantaina Martilla oli teemana maalimieskäyttäytyminen, eli pyrittiin puuttumaan kaivamiseen ja samalla vahvistettiin haukkua. Kaikki maalimiehet olivat pressujen sisässä. Ensimmäisellä käveltiin hitaasti Martin tykö sen haukkuessa ja palattiin takaisin, sitten käveltiin reippaammin, sitten juostiin ja lopulta juostiin siitä ympäri. Martti oli hiukan ihmeissään mutta mm sai pidettyä sen aikas hyvin haukussa ja kiellettyä tassuamisesta. Toiselle maalimiehelle juostiin suoraan ja juostiin pari rinksaa Martin ja maalimiehen ympäri. Tässä haukku oli jo ihan jees, pikkisen kokeili tassulla, mutta lopetti heti kiellosta. Kolmannelle juostiinkin sitten koko ryhmä haukulle ja juostiin, huudettiin ja metelöitiin siinä lähistöllä Martin haukkuessa. Ihan loistava reeni! Martti haukkui jo todella itsevarmasti ja oli muutenkin kiltisti (vaikka olikin hirmu innokas). Loppuun otettiin vielä kaksi palauttavaa, kohtuullisen helppoja löytöjä, joissa sai haukkua lyhyemmän ajan. Tämä harjoitus auttoi tosi paljon maalimieskäyttäytymiseen ja ilmaisun varmuuteen.

Sunnuntaina Rasa ja Panukin olivat mukana treenaamassa ja Rasa oli vuorossa ensimmäisenä. Sille tehtiin alkuun mielikuva kahdesta rauhallisesti poistuvasta maalimiehestä. Näin saatiin heti alkuun sille intoa juosta kauas (näkymättömiin) etsimään ilman Panun apua. Maalimiehet menivät kuitenkin sen verran kauas että joutui oikeasti etsimään. Kun alkuun saatiin heti hyviä onnistumisia, niin lopuilla maalimiehillä eteneminen oli jo mukavan suoraa ja Rasa etsi tosi kivasti ja itsenäisesti. Se ei juurikaan hakenut tukea Panustakaan. Panu ja Rasa saivatkin Marilta paljon kehuja edistymisestään. Nyt pitää sopivasti vaihdella pimeiden ja apujen käyttöä ja ottaa yliheitot mukaan kuvioihin.

Martille tehtiin pieni etsintäharjoitus. Se on kyllä hyvin virittynyt toimintaan jo liivit puettaessa mikä on hieno juttu. Hyvä osoituskin siitä tuli, koska se bongasi ekan maalimiehen alueelle siirryttäessä. Annoin sen mennä kun se selvästi oli hajulla, hyvä mie :) Toinen menikin sitten hieman holtittomasti... mutta siihenkin saatiin lisää vinkkejä, joten nyt on mukavampi olo lähteä tekemään partiointiakin (se kun on mun mielestä oikeastaan vaikeampaa kuin haku).

Muita huomioita (tai osa niistä ainakin...):

-Namipalkkausta kannattaa tehdä heittelemällä namia koiralle. Näin se pysyy tarkkaavaisena, keskittyy, pitää sopivan etäisyyden maalimieheen ja näköjään kaupan päälle tosiaan palkkautuu niin ettei enää ilmaise (ja samalla opi katkonaista ilmaisua).
-Välipalkka haukusta saa aikaan katkonaisen haukun ja pahimmillaan huonon maalimieskäyttäytymisen muutenkin
-Muista vaihtelu treeneissä!!!! Ei pelkästään maalimiesten määrät ja palkkaustavat, mutta välillä nostetta mielikuvilla, haamuilla, jne.
-Kutsu ja ohjaa koko vartalolla ja kiinnitä huomiota myös äänensävyyn
-Rullakoiralla irtorullalla ilmaisuun varmuus ja palaa aina muutenkin irtoon jos tulee (melkein mitä tahansa) ongelmia
-Etsintäharjoituksessa saa alkuun hallintaa samalla tavoin kuin haussa, eli pari pistoa / löytöä alkuun, ettei pääse hillittömästi juoksemaan.