Lauantaina suunnattiin perusteita pelastuskoiratoimintaan-kurssille. Perjantaina oli jo teoriaosuus ja lauantaina päästiin sitten käytännön hommiin. Martti sai aloittaa raunioilta. Siellä tehtävänä oli rauniotalo, josta haju tuli koiralle siis alhaalta päin ja aikas pienestä reiästä. Raunioilla oli myös tosi paljon sakeaa savua, joka hiukan haittasi Martin työskentelyä ja minun havainnoimistani. Savu kuitenkin hälveni ja Martti alkoi paikallistaa oikeaa reikää. Se oli kuitenkin paikasta aika epävarma ja ilmaisi hiukan minne sattuu. Pikkuisen kun tuin sitä ja yhdessä oltiin, niin sitten se alkoi jo kaivamalla osoittaa mistä haju tulee. Näitä olisi kivaa tedä useamminkin ja enemmän, mutta nyt meillä ei valitettavasti ollut aikaa.
Seuraava reeni oli sitten kaappirivistölle, josta piti valita oikea kaappi (kaikissa niissä oli käyty, mutta vain yhdessä oli maalimies). Martti alkoi taas haukkua aikalailla heti kun sai hajun ja sitten itsenäisesti melko nopeasti tarkensi, joten en juuri epäröinnyt oven avaamista. Ja oikeassahan Martti olikin.

Sitten Martti meni taas koirien rivitalohäkkiin lepäämään ja seuraava koitos oli ihan itsenäistä tutustumista rataan. Tehtiin pikkuisen seuraamista ja ketteryystelineet. Käytiin myös tutustumassa metelitorniin josta alueelle kuulutettiin kaikki metelit (ja sitä riitti..). Tämä, niin kuin muutkin telineet minne Martin käskin, oli ihan pala kakkua. Kiivettiin myös hirmukorkealle katolle ritiläkierreportaita. Se oli MARTILLE ihan helppoa...
Ennen rakennusetsintää ehdittiin käydä testaamassa savukonetta rakennuksilla ja ottaa pikkisen tottista. Sitten rakennukselle. Kierrettiin aika kaukaa ja tarkoitus oli tarkastaa että miten kaukaa Martti reagoi. Se pyrki alusta saakka rakennukselle päin ja aika nopeasti painui sisälle. Me mentiin aikas rauhallista tahtia perässä ja kun päästiin lähemmäs Martti alkoi jo ilmaista. Maalimies oli korkealla tavarapinossa ja sisällä "ruumisrkussa". Tämän Martti oli etsinyt ihan loppuun saakka ennen kuin ilmaisi. Sitten jatkettiin rakenuksen kiertoa ja kaukana toisella puolella se pikkuisen merkkaili, mutta kohtuullisen epävarmasti. kun mentiin hiukan lähemmäs, oli haju paljon voimakkaampi ja Martti alkoi paikallistaa, mutta ei pystynyt osoittamaan mistä haju tulee. Suunta oli selvästi kuitenkin ylöspäin joten painuttiin sisälle. Kellari ja ykköskerroksessa Martti etsi tosi intensiivisesti joten kun maalimiestä ei löydetty oli pakko jatkaa matkaa. Päätöksen tekeminen oli kuitenkin tosi vaikeaa. Pari seuraavaa paikkaa ei tuntunut kiinnostavan Marttia, mutta katolla nousi kerran seinää vasten, meni toiselle puolelle kattoa ja nousi taas seinää vasten ja päättäväisesti kääntyi ympäri ja ilmaisi maalimiehen vastakkaisesta suunnasta. Tosi hieno juttu!

Kurssi oli kyllä mainio ja aikamoinen kytö jäi päästä ensi vuonna(?) peruskurssille... :)

Sunnuntaina suunnattiin vielä esineitä etsimään. Kapeahkolta kaistaleelta ensin takakulmat kohtuullisen helposti ja sitten pientä hiipumista, mutta löytyi kuitenkin etureunasta vielä kolmas esine, josta huippupalkka.