Ollaan taas kovasti reenailtu kotosalla ja muuallakin. Maanantaina oli tukiryhmän reenit Lauran ja Päivikin kanssa, sai taas ison kasan motivaatiota ja akkuja ladattua tulevaan! Itse treeneissä ei tehty ylettömän paljon koska pakkanen paukkui melkoisissa lukemissa. Aluksi otettiin kaikki koirat yhtä aikaa ja tehtiin häiriöreeniä. Aluksi pyysin Marttia katsomaan molemmat koirakot josta jatkettiin seuraamisjuttuja. Tosi hyvin toimi ja tästä oli iso apu siihenkin että kontakti pysyi epätasaisella alustalla. Sitten tehtiin häntä häiriöön päin kaukojen aloitus (maa-istu) joka meni tosi hyvin! Martti otti selvästi hiukan häiriötä mutta pystyi tekemään vaihdon josta palkalle.
Yksilöjuttuihin otettiinkin Martiskainen ensin ja halusin heti tehdä seuraamista koska alusta oli mukavan haasteellinen. Tämä on mennyt hurjasti eteenpäin (varmasti eniten häiriötreenien ansiosta joista kiitos tukisukkiksille) ja olin oikein tyytyväinen. Seuraavaksi kokonainen luoksetulo, jossa ei aivan priima vauhti, eikä aivan suora linja, eikä aivan napakimmat pysähdykset mutta kaikki välit laukalla, mikä oli nyt treenattava asia. Huomioksi se, että voisi tosiaan auttaa siihen loppuasentoon, koska sillä sen saa palkattua hyvin ilman että itse torppaan vauhdin.
Ohjatussa ihan jees, autoin taas lopun. Tunnarissa haisteli pitkään mutta taas sama homma, eli ei ottanut omaa ekalla kerralla kun haisteli sitä. Ruudussa tuli huomio että ollaanpas taas treenattu hallissa ilman häiriöpönttöjä ja kapuloita, joten sitä ruudun hakemista pitäisi nyt oikeasti harrastaa ja mieluiten pihalla tai hallissa häiriökasojen kanssa. Loppuun taas leikkiä jossa ei luovutettu pikkuhaukuista huoimatta ja niin se vaan virkamieskin innostui! Tästä taas iso kiitos Päivikille ja Lauralle, tarviin tätä kuukausittaista potkimista ja tsemppaamista tämän asian suhteen koska yksin en jaksa sitä ylläpitää ja se on tuonut paljon hyvää meidän treenaukseen.

Kotosalla ollaan pidetty tunnaritreeniä Martin kanssa lähes päivittäin ja joinain päivinä useamman kerran. Enimmäkseen ollaan tehty hajuttomilla väärillä että saisi sen oikean ilmeen ja itseluottamuksen taas kehiin. Se mua nyt vähän huolettaa että se oma ei nouse ekalla haistelulla, joten tämä oli nyt tosiaan syytä ottaa työn alle. Muista liikkeistä ollaan otettu lähinnä osia ja enimmäkseen sisällä pakkasten paukkuessa.

Rasaa ollaan treenattu samalla mallilla, pääpaino edelleen seuraamisella. Sunnuntaina oltiin tokoryhmässä jossa oli itsenäinen kerta ja tehtiin yhtä aikaa Catti-sakemannin kanssa. Teki meille tosi hyvää että oli toinen koirakko mukana, koska se selvästi kiinnosti Rasaa. Otettiin paikkamakuu lyhennettynä PK-tyyliin ja se oli tosi hyvä ja rauhallinen vaikka seurasikin Catin touhuja. Seuraamista tehtiin paljon ja oikeastaan joka välissä ja hyviä pätkiä saatiin. Paikka pysyi oikeastaan koko ajan hyvänä, kontaktissa edelleen parannettavaa mutta on sekin mennyt eteenpäin. Jääviä ja luoksetuloakin otettiin, samoin hyppyä. Koe kummittelee mielessä jo kohtuullisen paljon...