Onpas taas bloggaaminen jäänyt. Ollaan treenattu välillä enemmän ja välillä vähemmän aktiivisesti ja suunnitelmallisesti lähinnä tokoa ja aksaa satunnaisesti. Tiistaina oltiin Minarilla ja Noste teki tosi hyvää avoimen settiä. Uskalsin tehdä Oilin ohjeilla seuraamista ja kun oma päättäväisyys oli kunnossa, tarvitsi huomauttaa kerran ja muutoin teki tosi nätisti! Jesh! Tänään oltiin tokoringin porukoiden kanssa M&M areenalla ja voivoteltiin. Ruutu oli tosi lähellä seinää joten pisti jarruttelemaan aikalailla. En ollut kovin tyytyväinen mutta sain mielestäni tehtyä ihan oikeanlaiset korjaukset. Hinkkaus ei huvittanut nyt. Positiivisimpana juttuna täytyy mainita aika ihanat ja tarkat tunnarit! Ei siis mitään kokeenomaisia vielä mutta hienosti malttoi haistella eikä miettinyt mitään muita vinkauksia. Olen myös tyytyväinen että maltoin tehdä kahdessa setissä (halli on tosi lämmin). Niin ja paikkamakuun luoksetuloissakaan ei ollut mitään ongelmia, kivaa! Pystyy olemaan rennosti vaikka muut lähtevät reippaasti vierestä ja pystyy tulemaan reipasta laukkaa luokse rivistä.

Sitten se missä mennään - osio. Liikkeet nyt toki tulevat vähän muuttumaan mutta joka tapauksessa, laitan nyt vielä nämä entiset (ainakin osittain):

Paikalla istuminen: Kestää reilun 2 min hyvin vaikka olen piilossa. Olen vielä yleensä näyttäytynyt ja kehunut välillä.
Paikkamakuu: Tässä ei ole edelleenkään ollut juuri ongelmia jos muistan jättää sen suoraan. Ollaan tehty paljon eri porukoissa ja paikoissa ja aina se vaan vetää hyvin. Myös kokeenomaiset sujuneet mallikkaasti. Tykkeen!
Seuraaminen: Edelleen vaiheessa mutta nyt jo aktiivisempi. Käännökset edelleen heikoimmat. Nyt mulla on hyvä ja toimiva systeemi miten vien tätä eteenpäin niin alkaa olla luottavaisempi olo.
Jäävät: istuminen epävarma, muut suht varmoja mutta erottelua pitää toki tehdä. Voisi tehdä nopeammin. Työn alla erityisesti että pysyy suorassa (focus eteenpäin) kun menen taakse. Eli tämä ihan samassa vaiheessa kuin aiemminkin.
Luoksetulo: Koetan stoppia suullisella vaikka käsimerkki toimisi nyt vahvemmin. Suurinosa toistoista suorapalkalla, käyttää yleensä kroppaa hyvin. Läpijuoksut ok kunnossa, loppuasento yleensä hyvä mutta joskus falskaa. Maahanmenoa aloitettu ja tänään teki jo tosi voimakkaita maahanmenoja (vähän hirvitti kun tehtiin niitä jutagrassilla mutta ei palanut tassut).
Ruutu: Etsii hyvin ruudun vieraassakin paikassa, tarkka paikka ruudussa vielä epävarma, loppuakin otettu muutaman kerran. Eli ihan samassa vaiheessa kuin lokakuun tilinpäätöksessäkin... Kosketusalustan kriteeri osoittautunut huonoksi (jää vinoon vaikka koskeekin) ja paikka ihan hakusessa.
Nouto: Olisi koevalmis, metallikin sujuu aikas hyvin. Täydellinenhän se ei ole koskaan.
Hyppy: Avoimen hyppy aikalailla koevalmis, hakee hypyn hyvin, istuu pelkällä suullisella ja hakee hyvin takasin. 
Ohjattu: ei edelleenkään aloitettu...
Kaukot: Avoimen kaukot sujuvat noin 3 m matkalta mutta istumisen puhtaus kärsii kauempaa. Ei vielä viidestä metristä tarpeeksi hyvä. Viiveet kestää hyvin (läheltä). VOI kaukot tekee läheltä ilman apuja ja tekniikka hyvä. Matkaa en ole vielä kasvattanut (kun ei ole tarvinnut...).

Sitten jos koko vuotta vähän paketoisi. Tämän vuoden tavoitteet olivat:

loppuvuodesta tokon ALO1 ja koetetaan hakea nuorten koirien tokorinkiin. Jos luustopuolella kaikki on ok niin jatketaan jälkeä kesällä ja kesän aikana pitäisi saada jälki koevalmiiksi (mielellään niin että avo / voi jälkikin alkaisi olla jo tehtävissä). Hakua aloitetaan jos jaksetaan, eli tod. näk ei aloiteta. Aksataan jos koira on kunnossa ja mua huvittaa, agilityyn ei mtn tavoitteita.

Saatiin 3 x ALO1 eli TK1, tosi aika tyhmästi noi kokeet valikoin mutta jospa ei oisi tullut sen suurempia traumoja. Paikkaillaan mölleissä ja avoimessa. Nuorten koirien tokorinkiin haettiin, päästiin ja rinki on aikamoinen pettymys... Noh, näillä mennään. Jälki on ainakin alokasta ajatellen ihan koevalmis, janoineen, keppeineen. Hakua ei aloitettu ja Jounin kanssa aksa sujuu ok mutta kepit ja kontaktit aloittamista vaille valmiit...

2015 Tavoitteet:
Toko: TK2, osallistuminen SM kisoihin, voittajassa starttaaminen (ykkönen ei haittaa mutta sääntöjen uudistuessa yms en osaa sen todennäköisyyttä vielä ajatella).
PK: JK1, rotumestiksiin osallistuminen, EK juttujen treenailun jatkaminen ja haun aloittaminen.