Lomalta ollaan palailtu ja aikamoista tokopyöritystä on ollut. Perjantaina reenattiin lappalaisporukalla tokoa ja pidettiin illalla isommalla poppoolla Martin TVA bileet (iso kiitos kaikille paikallaoleille ja meitä muistaneille!!), eilen olin katsomassa maajoukkueen karsintakoetta kun sellainen ihan naapurissa oli ja tänään vielä jatkettiin tokokurssilla. Huhuh! :D Kouluttajina tänään olivat Elina Niemi ja Katri Buchtmann. Antoisa koulutus oli sekä osallistua että katsoa. Otin mukaan vain Rasan, koska pikkuhiljaa pitää alkaa totuttautumaan siihen että nyt se olisi Rasan vuoro olla se ykköstokokoira (viimein!).

Aloitettiin Elinan kanssa ja ruudulla. Tässä tuli hyvä huomio mistä onkin tullut lipsuttua, eli jos siellä tulee joku ongelma, niin koskaan ei saa päästää koiraa tulemaan takas lähetyspaikalle vaan vaikka mennään itse sinne ruudun luo ja autetaan siellä ruutuun mutta sieltä ei enää palata takasin, koska se on se huonoin tapa oppia ja siitä menee liike nollille. Pitää reenata läheltä paikkaa ja paljon eri suunnista samalla ruudulla että paikka kristallisoituu. Muissa harjoituksissa sitten pallo ruutuun ja päästetään esim.kostain muusta liikkeestä palkaksi hakemaan se pallo, jolloin liike vahvistuu.
Toisena liikkeenä tunnaria joka olikin ihan levällään... Ohjeeksi ulkona ihan normisti ja sisällä esim. neljässä muodostelmassa valmiina kapulat ja annetaan haistella vuorotellen jokaista kasaa mutta vain yhdessä kasassa on oma kapula. Palkataan joko haistelusta (jos omaa ei ole) tai oman tuomisesta jos se siinä kohdalla on.

Sitten siirryttiin Katrin kehään, jossa aloitettiin luoksetulolla ja pitkällä matkalla. Ei mitään tietoakaan pysähdyksestä... Lyhyellä matkalla pysähtyy hyvin mutta pitkällä ei, joten jos ottaa pitkällä eikä pysähdy niin ei saa antaa jatkaa vaan vaikka käy viemässä sen siihen paikkaan missä piti pysähtyä. Pysäytyksiä pitää reenata lyhyeltäkin matkalta että saa varmasti onnistumisia ja eri etäisyyksillä itsestä.
Toisena juttua seuraamista, joka ei ole mitenkään huonolla mallilla mutta Rasa tekee sen vähän puolivaloilla. Hitaan käynnin kävelen niin hitaasti että se on koiralle aika vaikeaa ja siksi Rasa seuraa siinä tosi hienosti ja tekee hyvin töitä. Muuhunkin seuraamiseen siis lisää ylläyksellisyyttä että pysyy skarppina. Rasa tarttee haasteita :)

Olipas kiva päivä! :)