Olin lainaohjaajana Rasalla sen agitreeneissä kun Panulla oli vielä kovin heikko olo. Rasa kuunteli mua ihan mukavasti, mutta huomasi kyllä että on pari treenikertaa jäänyt väliin. Aloitettiin hyppysuoralla. Rasa meinasi unohtaa aina että käytiin viemässä palkka loppuun ja seurasi liikaa mun kättä. Pari onnistumistakin saatiin mutta kyllä välillä rimatkin sinkoilivat. Inhottavaa tässä oli se, että pari kertaa yksi koira karkasi Rasan luo mikkä ihan selvästi vähän rinsessaa hermostutti. Pikkisen pukkasi hilsettä, mutta onneksi toimintakyky riitti.

Toiseksi otettiin keppejä verkkohässäköillä. Rasaa vähän pelotti mennä sinne, mutta houkuttelemalla meni. kumminkin. Kokeiltiin niin että päässä oli pallo palkkana, mutta se pitäisi melkein heittää, ei se oikein muuten toimi. Puomi meni mukavasti, mutta itse kiirehdin kontaktilla, voisi ihan rauhasa viettää siinä aikaa. A:lla sama homma. Rengas meni huipusti. Lopun sarjahypelyt vähän sinnepäin kun siinä oli vähän liikaa liikkuvia osia. On tollainen nopea koira kyllä vaikea ohjattava, mutta on sen kanssa aika hauskaakin. Reipas Rasa!

Martin kanssa mentiin vielä vähän puuhastelemaan alakentän tottistreeneihin. Seuraamiset (pienissä pätkissä, paljon palkkaa) tosi hyvät. Pikkisen säpsähti toista laukausta, noita pitäisi nyt muistaa ottaa. Se ottaa ne pakotteena multa mutta onneksi tekeminen ei keskeenny. Mua itteeni kylläkin häiritsee ja siitä pakote mielikuvasta pitää päästä pois Luoksetuloja pari pentumalliin ja ne mukavan reippaat (tosin vieläkin reippaammat voisivat olla). A:ta otettiin niin, että ohjasin menosuuntaan oikean liikkeen, heitin pallon, pyysin noutamaan ja ohjasin takaisin. Nämä hyvät ja iloiset. Loppuun vielä eteenmeno pitkältä matkalta Helin viemälle purkille. Tämä (mun epäilystä huolimatta) oikein hyvä, suora ja reipas. Hyvä Martti! Kivat, iloiset treenit! Kiitos kaikille!