Eilen ajettiin Anjalankoskelle kakkosluokan jälkikokeeseen. Tällä kertaa päästiin aloittamaan tottiksella ja ensiksi paikallaoloon. Se oli hyvää Martti mallia, eli ei huomautettavaa. Martti yritti ottaa liikkeisiin taas semmoisen "jaa tää on taas tää koe juttu" asenteen, mutta kokemuksista oppineena vaadin sen tekemään tiukalla käskytyksellä. Seuraaminen lähtikin menemään ihan sujuvasti ja suurimman osan käskyistä sai antaa ihan kiltisti. Pikkisen meinasi hajota J:n toisessa sakarassa (se tehtiin oikealle, joten oli paljon vasemmalle käännöksiä mitkä aina laskevat Marttia). Otin varoilta yhden ylimääräisen pysähdyksen ennen henkilöryhmää, joka menikin hienosti. Tuomari kehui Martin seuraamista TIIVIIKSI!!! Jesh! On se oikealle palkkaaminen auttanut! Liikkeestä istumisessa jäi valitettavasti seisomaan, joten se oli puutteellinen. Liikkeestä maahanmenossa annoin tahattoman vartaloavun (halusin vissiin varmistaa että meni oikeasti maahan). Liikkeestä seisominen erinomainen. Tasamaanoudossa haukkui hieman ja palautti ravilla. Hyppynoudossa pienet kosketukset, mutta ei ponnistusta. A:lle heitin kapulan jorpakkoon ja uusin heiton. Meni aikalailla vinoon mutta Martti hoiti homman hienosti (erinomainen!!!) ja oli niin polleaa poikaa. Eteenmenossa lähti kuin ohjus, mutta vaatikin sitten kolme käskyä että meni maahan. Jee, jee... tämä siis puutteellinen. Kokonaisuudesta 85 pistettä ja aikalailla iloisella mielellä maastoon! :)

Arvottiin toinen jälki ja eikun matkaan. Jana meni muuten hyvin mutta taas takajälki. Menin itse vähän lukkoon vaikka olin aika varma että menee väärään suuntaan. Olisi kannattanut vähän liinasta kysellä että minneppä aiot mennä. No, tuomarin kehoituksesta takaisin janalle ja Martti vaihtoi melko helposti oikeaan suuntaan. Janalta 35 pistettä.
Onneksi Martti jäljesti todella tarkasti, sillä muuten olisivat kepit jääneet... Minä nimittäin itse bongasin ensimmäisen kepin ja samoin toisen. Toiselle kyllä palautin sen kepille ja pyysin etsimään tarkemmin, jolloin muisti se tuodakin. Kolmannen ja neljännen kepin nosti taas hyvin. Viidennen keräsin taas itse (great) ja kuudennen ONNEKSI Martti toi. Vähänkö oli voittaja olo! :) Martti jäjesti varmasti ja "rauhallisen reippaasti" eli sain mennä aika kireällä liinalla reipasta kävelyvauhtia. Jälki kulki aika vaihtelevassa maastossa, kulmia ei ollut montaakaan. Yksi jyrkän rinteen kiipeäminen (joka oli vain toiselle osapuolelle koirakosta haasteellinen...) ja yksi isompi kuiva jäkälikkö (tuuli oli siirtänyt selkeästi jäljen siinä noin 2 m sivuun. Tuuli olikin todella kova) joka meni hyvin.. Jäljen pisteet siis riittivät koulariin, joten esineruutua odoteltiin melko rauhallisin mielin.

Ruutu menikin sitten kaikilta kakkosluokan koirilta samaan malliin. Jokainen nosti vain yhden, keskellä olevan esineen ja takakulmien esineetä jäivät nostamatta. Osaltaan vaikutti varmaan väsymys, osaltaan kova tuuli. Meillä oman osansa ttoi myös harjoittelun puute. En ollut työskentelyyn kovin tyytyväinen, mutta en usko Martin saaneen hajua kuin yhdestä esineestä. Pisteitä tästä siis yhteensä 13.

Pisteitä Maastosta yhteensä 178, kakkostulos, JK2 ja avoimen luokan voitto. Oli aivan parasta!!!

Tuomarin nimeä en valitettavasti enää muista, mutta tuomari oli kautta linjan todella mukava ja miellyttävä. Pisteitä tippui siitä mistä pitääkin, mutta hän oli oikein asiallinen, ei mitään rotuhuomautuksia ja väliaikoina juteltiin mukavia. Myös järjestelyt olivat erinomaiset. Hirmuisen iso KIITOS Panulle kun jaksoit taas kuskata ja olla mukana ja Sannalle (ja Martille ja muille mukaville)! Sanna kannusti koko ajan ja eli mukana. Porkkisporukat rules!! :)