Mennyt vuosi oli Martin kanssa aika mahtava. Opin todella paljon itse ja meidän yhteistyö parani isoja askelia. On tämä ihana harrastus kun koko ajan voi kehittyä (ja koko ajan tajuaa vaan miten paljon on vielä opittavaa!). Mutta Martin ja miun viime vuotta ja tämän vuoden suunnitelmia ja tavoitteita laji lajilta:

TOKO: Viime vuonna saatiin alkuvuodesta TK3 kasaan, mutta sitten treenimotivatio jotenkin hävisi. Ei vaan jaksanut enää panostaa eikä huvittanut. Tavoitteeksi otinkin EV-luokassa starttaamisen ja koekokemuksen kartuttamisen. Sitä kyllä saatiinkin. Joitain kokeita käytiin tosi huonolla menestyksellä. Loppuvuodesta treenimotivaatio tuli takaisin kun löydettiin PK tottikseen ihan uusi vire joka saatiin siirrettyä tokoonkin. Nyt alkavat liikkeet olla siinä mallissa että ykköseen on mahdollisuuksia, mutta osa liikkeistä ovat vielä senverran epävarmoja että se vaatii myös pikkisen onnea. Tavoitteet ensi vuodelle asetetaan aika maltillisesti, koska PK puoli saattaa taas kevään tullen viedä mukanaan. Tavoitteena siis yksi ykkönen EVL:sta ja toiveena samalla osallistumisoikeus joukkue SM kokeeseen. Jos vaan innostusta riittää niin yritetään nyt tokoilla kesäkaudellakin ja ei se nyt haittaa vaikka niitä ykkösiä tuli enemmänkin. ;)

PK puolelta tavoitteena meillä oli JK1 & JK2 ja molemmat tavoitteet saavutettiin. Yksi koe käytiin myös kolmosissa, mutta siellä eivät tottispisteet riittäneet maastoon. Kynnys on kuitenkin ylitetty :) Ensi vuoden tavoitteena jäljeltä on JK3, harhajäljen saaminen kuntoon ja muutenkin erilaisten jälkien ajaminen. Pikkuisen kutkuttaisi myös PEJÄ, koska kahdesti harhajälki vei meidät kokeessa mukanaan viime kesänä... Mutta peko puolen kokeisiin mennään vaan jos huvittaa ja paikkoja jää.

Uskaltauduin myös hakukokeeseen, joka ei sitten ollutkaan niin tappavaa :) Jos sopivia kokeita tulee vastaan niin eiköhän me kokeisiin yritetä. Tulostavoitteita ei tosin ole, kunhan kilpailukielloilta vältytään :P Treenitavoitteina etsintätilanteen parempi haskaaminen ja samalla ilmaisun parantaminen korrektimmaksi ja varmemmaksi. Viime vuoden bonus oli kyllä PEHA:n suorittaminen hyväksytysti! Tähtihetkiä!

Näytelmissäkin pyörähdellään molempien koirien kanssa mutta niihin nyt ei mitään tavoitteita laiteta.

Toivotaan että Panu saa aikaiseksi kirjoittaa Rasankin tavoitteita. Se ei viime vuonna käynytkään kuin yhdessä näytelmässä vaikka Marttikin kävi kahdessa erkkarissa :-D Rasan tokon alokasluokan liikkeet eivät ole vielä ihan koekunnossa, mutta kyllähän se pitää tämän vuoden aikana koevalmiiksi saada. Edistystä on kyllä tullut jo hienosti. Itse otan tavoitteeksi noudon luovutuksen opettamisen Rasalle. Ja mieluummin nyt ihan lähiaikoina.

Iloista ja menestyksekästä uutta vuotta kaikille!