Perjantaina suunnattiin ihanaan kesäiseen Vääksyyn ja ihanan ystävän luo treenilomalle :) Illan ollessa jo nukkuma-ajan lukemissa me oltiin reippaita ja suunnattiin maneesille vaikka ukkonenkin pauhasi ihan kunnolla. Reenattiinkin sitten niin maan perusteellisesti ja hyvä niin, oli ihan mahtavat treenit ja tuli huippuhyvä mieli!
Rasa sai mun koirista aloittaa. Ensin kokeenomainen aloitus (seuraaminen) ja siitä palkka kun teki hyvin. Seuraamista otettiin vielä käskytettynä nami ja pallopalkalla. Teki aika perushyvin. Sitpä taidettiin tehdä ruutua. Käskytettynä ja pitkästä matkasta (taisin palkata ekan merkin?) ja ihan tosi hyvä! Läheltä olikin sit taas hukassa. Mietittiin että jos se ei vaan tosiaan läheltä nyt oikein hahmota sitä juttua ilman vauhtia ja alla olevaa merkkiä. Tosin isoa ongelmaahan ei kokeessa ole jos se matkan kanssa onnistuu... :P
Sitten ohjattua niin että mun vasemmalla oli ruutu ja oikealla merkki. Hyvin haki empimättä molemmat puolet! Jesh!
Loppuun vielä kaukoja läheltä, kaukaa (ei olleskaan niin huono mitä oisin arvellu) ja taas läheltä.

Martti teki omalla vuorollaan tottishommia. Tehtiin Lauran haamukoiran kanssa ensin ilmoittautuminen, sit Laura vei koiransa paikallaoloon ja me aloitettiin seuraaminen. Hyvästä seuraamisesta eteenmeno. Sit taidettiin tehdä pari tasamaanoutoa kilon kapulalla, ihan jees, aika innoissan oli. Hyppynoudossa oli kyhäelty este ajatuksella että oppiipa varomaan jos ponnaa. Noh, ei oppinu, ihan silmää räpäyttämättä levitti pakan sen kolme tai neljä kertaa kun otettiin :D No ihan sama, Martti saa ponnistaa ja vaikka olla hyppäämättä jos sille tuntuu. Sitä ei enää pakoteta yhtään mihinkään. Loppuun vielä taas eteenmeno, jossa pikkisen mopo keuli mut se ei haitannut kun Martti vaan on niin super!

Noste teki pentuhommia :) Vieras maneesi ja jäätävän kova ukkonen olivat sen mielestä ihan perussettii. Tyyppi veti ihan just samalla lailla kuin omassa keittiössä reenatessa. On se aika etevä pentu! Mulla on nyt vaan vähän itsellä jumeja. Mun on tosi vaikea toteuttaa jäävissä se käsky ensin ja apu sitten. Lisäksi olen nyt jumittanut seuraamisessa tekemään koko ajan samaa hommaa. Pitää tehdä näille jotain. Lisäksi se on niin ahne pikku alligaattori että se vasemmasta kädestä imuuttaminen on tosi haasteellista (ja/tai mun tekniikka on väärä).

 

Lauantaina olikin sitten koolla isompi jengi taimistolaisia ja kiinteitä liitännäisiä :) Päivän teemana oli jälki ja Nosteppa päkitteli menemään ekan vieraan tekemän jäljen, jolla ikää vaatimattomasti sitten n. 1,5 tuntia! Namia joka askeleella mutta muurahaisiakin reippaasti (ei haitannut Nostetta kyllä, mua sitäkin enempi). Pikkuisen oli tuumailevaisempi kuin aiemmin mutta hoiti homman alusta loppuun saakka itse ja aika mallikkaasti hoitikin. Kyllä siitä vielä jälkikoira tulee! Ja loppupurkinkin ilmaisi ihan houkuttelematta. Pikkinen! <3

Ennen lähtöä tehtiin vielä ruokakupillinen pentutottista Lauran pihalla. Hyvin jaksoi ja asennekin oli tuttua turvallista laatua. Kiitos ihanista treeneistä ja kaikesta muustakin koko huipulle porukalle! Olipas hauskaa ja hyödyllistä!