Oltiin Martiskaisen kanssa eriskummallisessa jälkikokeessa Maaningalla. Koe oli tottiksen perusteella maastoon, osallistujia 12 ja 10 maastopaikkaa jaossa. Me saatiin aloittaa heti ensimmäisessä parissa. Otin kentälle tullessa normisettiä eli vähän seuraamista, perusasentoja, hihnan kiskomista ja luoksetulon. Kentällä taas joitain perusasentoja ja kahuin ihan reippaasti. Martti tuntui oikein hyvälle! Päästiin kerrankin itse ensin suorittamaan.
Seuraaminen meni pääosin aika mukavasti. Paikka pysyi samana (voisi olla tiiviimpikin) ja kontaktia piti suurimman osan aikaa. Oli koeseuraamiseksi mun makuun ihan ok aktiivista eikä höllännyt henkilöryhmässäkään.
Istuminen  perus, olisi voinut olla nopeampikin.
Liikkeestä maahan ja luoksetulo oikein hyvä, ei edes ravannut loppua!
Liikkeestä seisominen ja luoksetulo: Seisomisessa oli ottanut useamman asekeleen ennen pysähtymistä mutta luoksetulo vielä edellistäkin reippaampi.
Tasamaanouto: Hyvin kapulalle jossa arpoi tosi pitkään ottaako kapulaa. Siinä oli varmaan joku kumma haju tai maassa jotain, sillä aktiivisesti yritti mutta tuntui ettei pysty. Ilman lisäkäskyjä kuitenkin otti kapulan ja palautti ravilla.
Hyppynoudossa puhdas menohyppy, palautus olisi voinut olla voimakkaampikin. Pikkisen ennakoi perusasentoa.
Estenouto hyvä, vaikka joutui taas hieman etsimään kapulaa. Ennakoi nyt ihan reilusti perusasentoa.
Eteenmenossa meni vinoon mutta reippaasti ja ekalla hieno maahanmeno!
Paikkamakuussa oli pari kertaa nuuskutellut.
Yhteensä pisteitä kuitenkin vain 81. Ollaan kyllä tosi paljon huonommillakin suorituksilla saatu enemmän pisteitä mutta näin tällä kertaa. Itse olin tosi tyytyväinen Martin suoritukseen ja monet kehuivat että Martti oli hyvä ja reipas :) Pitkään näytti ettei päästä ollenkaan edes maastoon mutta päästiin me sit kuitenkin. Tiesin että aika pieni mahdollisuus ainakaan ykköseen kun jälki pitää mennä täydellisesti ja esineruustustakaan ei saa mennä hirveästi pisteitä.

Arvottiin vitosjälki. Jana oli pikkisen mielenkiintoisessa kohdassa, joten tiesin ettei suoraan eteneminen olisi koinkaan todennäköistä. Martti oli kuitenkin motivoitunut ja kun jäljelle tultiin se reagoi siihen hienosti ja heti oikeaan suuntaan. Martti ajoi mun makuun kohtuu hyvän jäljen. Välillä korkeammalla nenällä ja muutamassa kulmassa hieman tarkistellen. Keppejä me kuitenkin kerättiin vain neljä, mikä on meille ihan surkean vähän! Monet syyttivät huonoa keliä (yöllä satoi, päivällä tosi kuuma ja kostea ilma ja hajua oli paljon ympäriinsä) mutta eihän nuo koejäljet ole vaikeita. Yksi keppi meni mun omaan piikkiin mutta yksi jäi ihan Martin huolimattomuuden takia. Noh, näitä sattuu. Ihmeellistä noissa oli siis se että yksikään koira ei tuonut kuutta keppiä ja tosi moni ei saanut yhtä ainutta keppiä! Kokeneimmat koirat saivat neljä tai viisi keppiä (muutama koira vain). Pitää vaan treenata erilaisissa olosuhteissa ja eri-ikäisiä jälkiä. Janalta 38 pistettä ja kepeistä 90 = 128.... Tässä vaiheessa koularikin näytti jo epätodennäköiseltä mutta halusin käydä katsastamassa ruudun kuitenkin.

Esineruutuun jatkoi (osin hyvin epäasiallisenkin polemiikin jälkeen... On se kumma että kokeneet kilpailijat voivat joskus käyttäytyä niin huonosti kun ei onnistumista tule, voi myötähäpeä!) vain kolme koiraa ja "huima" taso jatkui... :D Jokainen koira toi yhden ainoan esineen. Tuulesta ei mitään apua, koirat olivat varmaan jo aika väsyksissä. Martti liikkui yllättävänkin aktiivisesti, hieman sillä oli taas sellainen olo että ukkoja mieluummin kuin esineitä. Yhdellä esineellä 10 pistettä, eli maastosta kokonaisuudessaan 138 pistettä eikä koulutustunnusta laisinkaan. Olipas erikoinen koe!

Mulle jäi kuitenkin sitten aikalailla hyvä mieli. Tottis oli mennyt hyvin, Martti ajoi jäljen hyvin vaikkei kepit nousseetkaan ja esineruudussakaan se ei hyytynyt. Nyt ei mennä jälkikokeeseen ellen saa esineruutua oikeasti toimimaan. Meidän on aika turha käydä jos mahdollisuus on koulariin muttei ykköseen, koska niitä koulareita meillä jo on. Seuraava tavoite olisikin haussa kakkosen koe kunhan päästään taas treeneihin ja jos oma kunto sallii. Hyvin jaksoin itse käpistellä jäljen ja kun koira on jälkitarkka ei hitaallakaan vauhdilla aika mennyt edes kortille. Hiki kyllä tuli! :D