Huhhuh. En meinannut ensin päästä ja sitten jaksaa ja ehtiä mutta meninpäs kuitenkin ja onneksi meninkin, tuli melkonen treeniboosteri kun huomasin miten surkeita me oikeasti ollaan! Eli Varkaudessa kuokkimassa Varpsin ja Mikkelin SM treeneissä.

Kirjasin jo ylös naamakirjaan ensin heränneet ajatukset:

Mitä opin tän iltasista tokotreeneistä:
- mun koira pitää valmistella huolella ja mm käyttää kunnon kävelyllä hyvissä ajoin
- aamuruokaa tosi vähän jos illalla mennään vaikeisiin treeneihin
- parhaat pallot palkkaukseen
- useamman kehän häiriöt vieraine koirineen ovat vielä tosi vaikeita
- pidä treenit tarpeeksi helppona mut älä sorru houkutteluun
- oma pää kestää huonosti keskeneräisyyttä

Otin Nosteen melkein suoraan autosta, ilman että oisin käyttänyt kunnon kävelyllä ja silloinhan se ei oikein pysty tekemään kunnolla kun pissittää ja kakattaa. Oh well, tämäkin pitää muistuttaa itselleen aina välillä.

Keli oli aika sateinen, mikä ei helpottanut, eli sää treeniä kaivataan hallikauden jälkeen ja vieraat koirat useassa kehässä lähekkäin ovat aika vaikea juttu. Vaikka Noste syö ihan hyvin mutta mikään sika-ahne se ei ole, joten se pitää saada aktiiviseksi toiminnalla. Ahdistustilanteessa sen saa kyllä leikkimään mutta palkkautuuko se kamalan hyvin, en tiedä? Olisi pitänyt varautua kahdella huippupallolla, jostain syystä en näin tehnyt. Sitähän varten ne huippupalkat olisivat että ne voisi vetäistä hihasta noissa hankalissa tilanteissa.

Aloitettiin kehästä nro 1 jossa oli luoksetulo, hyppy ja seisominen. Luoksetulo lähti hyvin, otin stopin ja palkkasin siitä (pieni viive) lelulla. Ok ilme, tosi palkkauksissa meinasi kadota (ei fyysisesti mutta henkisesti). Hypyssä katsoi liikaa viereistä kehää ja ajautui siksi tosi vinoon esteen taakse. Haki kuitenkin ilman apua hienosti takaisin josta palkkasin. Sitten seisominen jossa ok seuraaminen ja ok seisominen. Palkkasin pysymisestä.

Kakkoskehään saatiin odotella tosi pitkään, kehän ulkopuolella ihan ok vire ja temputtelin yms. Kun päästiin kehään ja aloitettiin seuraamisella ja rupesi vähän satamaan ja seuraaminen ihan hirveetä kuraa :( Kyllä se jotenkin mukana kulkeutui muttei yhtään normisettiä. Vähän sitten koitin skarpata ja palkkailin esim. juoksua erikseen mutta en saanut sellaista parasta ilmettä millään... Toisena liikkeenä kaukot, häntä ykköskehään päin ja ei noussut ekalla istumaan :( Aloitettiin uudelleen ja pääsin palkkaamaan ekan vaihdon ja läheltä otettiin vielä loputkin ja ne sentäs ykkösellä. Tästäpä sitä pitikin vähän keräillä itseään kolmoskehään.

Aloitettiin noudolla, jossa normialoitus mutta lennosta palkka. Palkkauksessa taas otti palkan hyvin mutta sen jälkeen meinasi jäädä vähän haaveilemaan toisia kehiä. Otin muutaman noston joista palkka ja innostui ihan hyvin. Sitten maahanmeno jossa taas mielensäpahoitusta, ei kuunnellut kunnolla ja seisominen. Tokalla istuminen josta valui melkein maahan... Otin erikseen, kehuin ja sitten saatiin ihan ok maahanmeno muttei vieläkään hyvä. Ärsytys.

Käytin vähän enemmän kävelemässä kun oli hetki luppoaikaa ja sai sitten viimein tarpeensakin tehtyä. Reenailin vielä kehien ulkopuolella seuraamista (parempi ilme jo), temppuja ja luoksetuloa. Paikkamakuussa kehään meno ahdisti aikalailla mutta itse paikkamakuu meni ok. Tosin vasta tokalla maahan koska ei ollut ihan skarppina. Sitten sai taas hiukka odotella kun kellotin EVL istumisen. Niiden paikkamakuun ajan treenailin kolmoskehässä vauhtiluoksetuloja ja seuraamista. Alkoi jo hyvää ilmettä löytymään. Olisi voinut tehdä liikkeitä kyllä omatoimisesti hieman monipuolisemmin.

Onneksi on tulossa vielä kahdet Suonenjoen treenit. Mulla ei taida riittää itsellä motivaatio järjestää Kuopioon treenejä ja en tiedä kiinnostaako ketään meidän joukkueesta? Ainakaan mitkään treeniehdotukset eivät ole saaneet yhtään kannatusta. :( harmi. Ja jos vaan pääsen niin Varpsin treeneihin koetan kyllä tunkea. Odotukset ei silti SM kisoja ajatellen ole mitenkään kaksiset. Jos jonkinlainen ykkönen saadan niin olen todella tyytyväinen, hyvään ykköseen tuskin meidän pelimerkit riittää. Mutta nyt tuli sen verran motivaatiota kuitenkin että BH kokeen jälkeen (JOS nyt saadaan sitäkään läpi, just nyt ei tunnu mitenkään varmalle) keskitytään kyllä sitten noihin SM treeneihin, eli mahdollisimman paljon häiriöitä ja mahdollisimman hyvä motivaatio.

Tässä vielä linkki Tampereella järjestettäviin tokon SM kisoihin. Ihanaa kuitenkin päästä sinne <3