Martille tehtiin eka palauttava reeni sunnuntaina ja se meni ihan ok (kaikkia liikkeitä otettiin mutta paljolla palkalla eikä kokonaisina). Tänään sitten mentiin Pieksämäen hallille ottamaan siellä uudet palauttavat ettei varmaan jäisi mitään hampaankoloon. Noooh, olihan siellä nyt jotain hyvääkin... xD Martti oli alusta asti tosi voimakkaasti haistelemassa. Pidin sen käskyn alla ja syöttelin nameja kaikki välit mutta silti meinasi lipeillä. Aloitettiin ensin hihnaleikillä josta sitten kehään meno ja seuraamisen aloitus. Ensin Otti hiukan liikkurista häiriötä mutta äkkiä palautui ja hyvä seuraamisen aloitus. Otettiin vielä uusiksi takaa käskytys ja nyt ei reagoinut ja siitä palkka. Sitten idariin jossa seisominen namilla (oikein hyvä). Kehuin seisomisesta mutta silti hiukan haisteli ja jouduin huomauttamaan. Kiersin vähän lisää ja palkkasin skarppiudesta.

Seuraavaksi sitten ohjattu nouto. Ensin ei reagoinut merkki-käskyyn ollenkaan! Vähän herättelyä ja sitten valui kuin räkä merkille päin.... otin iloisesti pois ja uudelleen merkille nyt ihan ok, josta myös palautetta. Noutoon oikealle ja totaalinen jumi!! Jäi haistelemaan kapulan lähelle eikä enää kuullut mitään eikä pystynyt ottamaan kapulaa. Voihan huokaus!! Just ja just säilyi hermo (ainakin melkein) ja otin kapulan nostoja siinä hankalassa paikassa. Uusi yritys ja sama homma (AAARGHH!!!). Seuraavalle vaihdettiin jo suosiolla puolta ja sieltä ihan hyvä nosto, kehuin ja palkkasin kyykkyyn. Puuh.... Jumitus jatkui tunnariin ja jäi seisoskelemaan kapuloille. Uusi yritys ja nyt toi oman. Voihan elämä... Vietiin yhdessä iso palkka ruutuun koska ruutu ei ollut siellä missä se aina tuolla hallissa on. Merkille ihan ok ja tosi nopea ruutuun meno, jossa ei sitten pystynyt syömään palkkaa (ilmeisesti se haju oli niin ylivoimainen). Söi se sit lopulta mutta autolle namittaminenkaan ei ihan enää onnistunut kun oli niin ulapalla.

En usko että se haju olisi ollut mitenkään ylivoimainen jos alla olisi enemmän reeniä koirapaikoissa. Nyt ollaan liikaa reenattu kotona ja heppamaneeseissa. Pitää nyt tosiaan tormistautua ja käydä ihmisten ilmoilla reenaamassa koska muuten on ihan epärealistista odottaa tuon pystyvän koetilanteessa keskittymään. Mutta sitä ennen lakisääteinen loppuviikon tauko ja Rasa pääsee remmiin urakalla.

Rasan kanssa otettiin tänäänkin lyhyt ja iloinen reeni hallissa. Otin yksikseen paikkamakuuta kun muut koirat touhusivat. Palkkasin tiheästi ja olin lähellä, joten ilme suurimman osan aikaa tosi hyvä. Sitten lelulla ja namilla kivoja seuraamisjuttuja hetken aikaa ja kontaktihommia. Meni oikein hyvin ja iloisesti vaikka häiriötä oli reilusti.