Tänään pakkasin taas Martin ja tavarat autoon ja suunnattiin (taas) kohti Joensuuta ja Popekon perjantaisia etsintätreenejä. Martti oli akusta saakka hiukan vaisu, enkä mie tajunnut ottaa huomioon sitä ollenkaan, että eihän tyyppi ole syönyt paljon mitään viime päivinä (meinasi hiukan nirsoilla, nyt taas uppoaa uudetkin ruuat). No, mun moka. Menee toisaalta myös kokemattomuuden piikkiin, sillä Martti oli selvästi hiukan epävarma.

Ensimmäinen maalimies oli alussa ja periaatteessa aika helpossa kohtaa. Martti lähestyi kuitenkin vesilätäkön puolelta, eikä olisi millään halunnut jäädä siihen lätäkköön, saatikka muistanut haukkua... Maalimies sitten haukutti pikkuisen. Pitää siedättää noihin lätäköihin. Toisaalta, ei niiden pitäisi haitata jos motivaatio on kunnossa. Tässä vaiheessa hiukan huolestutti... Toiselle maalimiehelle lähti jo huomattavasti reippaammin ja tarkasti itsenäisesti joitakin paikkoja. Sain Kimmolta paljon hyviä vinkkejä miten tehdä tuollaisella alueella etsintäsuunnitelmaa ja antaa koiralle mahdollisimman hyvä tilaisuus saada haju. Kun haju maalimiehestä tuli, M irtaantui hyvin ja oli ilokseni alkanut haukkua heti kun pääsi paikalle. Tosi kiva homma. Nopeasti se sai sitten palkan hyvästä aloituksesta, mikä onkin oikein positiivista. Kolmannelle maalimiehelle lähdettäessä oli jo löytynyt erilainen into tehdä töitä ja M etsi mukavan aktiivisesti. Tässäkin vaiheessa se oli kuitenkin tavallista ponnettomampi. Kolmas löytyi kohtuullisen kivuttomasti ja tällä kertaa Martti meni rohkeasti betoniputkeen sisälle ja haukkui siellä mukavan itsevarmasti ja iloisesti. Kivaa!

Mitä tästä opimme: Voisi miettiä, onko fiksumpi jättää koira kotio, jos se ei ole ihan kunnossa. Into meni taas järjen edelle... Paljon tuli vinkkejä, tuulensuunnan tarkkailusta ja alueen läpikäymisestä tuollaisissa varikko-olosuhteissa. Tämähän on mulle ihan uutta, joten neuvot tulevat oikein tarpeeseen. Paljon tuli myös uutta intoa. Pitää yrittää saada aikaiseksi käydä aina silloin tällöin täällä treenaamassa, vaikka ei muuten tänne suunnalle olisikaan tulossa. On vielä niin paljon opittavaa meillä molemmilla

Viikonloppu menee siis ensiapukursseilla. Jännää!