Aloitetaan jäljistä: Lauantaina aloitettiin viimein keppitreenit. Paras keino näytti olevan se, että naksautan kun huomioi kepin ja palkkaan maahan. Tänään sitten jäljen nostoharjoitus. Noin kaksi tuntia vanha metsäjälki, eli aika helppo. Vapaamuotoisesti mentiin ja tosi vahvasti veti jäljelle kun sai hajun, jäljesti kohtuu maltillisesti sen n. 20 metrin matkan purkille mihin lopetettiin. Huomenna tahi joskus sitten taas pellolle.

Sunnuntai vietettiin Oili Huotarin tokokoulutuksessa Nosteen kanssa. Otettiin kaksi kierrosta, jossa ekalla kierroksella aiheena nouto ja tokalla asenne, eli haluan Nosteen aktiivisemmaksi. Noudossa tehtiin ihan pitotreeniä laittamalla kapula suuhun ja se pitää ottaa ohjelmaan jossain kohtaa aktiivisemmin. Vauhtinoudoissa tehtiin ensin kahden lelun leikkiä ja jos tiputti pallon ennen aikojaan niin merkattiin mikä on huonosti ja pyydettiin hakemaan pallo, jolloin leikki jatkui. Tästä siirryttiin kapulaan ja piti paljon paremmin kun mie karkasin ennen kuin nosti kapulan. Piti siis silloin aika kivasti jessiin asti. Tarkoituksena siis se, että jos tiputtaa niin ohotellaan ja pyydetään hakemaan uudestaan.

Tokalla kierroksella ensin leikittiin. Tehtiin ensin jännitettä leikkiin kilpailemalla lelusta ja tän osti nyt hyvin. Lisäksi leikitettiin niin että pidin pannasta kiinni ja hetsasin lelulla johon sitten päästin kun halusi sen lelun tosi kovaa. Tällä saa siis esim. luoksetulon palkkaukseen lisää draivia ja asennetta. Toinen juttu mitä tehtiin oli naksuttelu. Naksutettiin ihan kaikesta huomion kiinnittämisestä minuun että saatiin mahdollisimma usein palkittua. Palkkaustiheys pitäisi olla niin että naksut tulee ihan parin sekunnin välein, että koira säilyy tosi yritteliäänä. Oili sanoi että jos pari päivää naksuttelee viitisen kertaa päivässä niin saa koiran jo ihan hulluksi ja vähemmillä päivätoistoilla viikossa vähintään. Tässä siis tavoitteena se, että koira alkaisi itse olla tosi aktiivinen ja tarjoilla juttuja kun ohjaaja vaan pönöttää ja pönötys toimii samalla vihjeenä hullun hauskalle ja helpolle tekemiselle.

Muiden reeneistä tulleita ajatuksia:
- Tunnari: yksittäisen oman hakemista tosi pitkistä matkoista (kymmeniä metrejä), monenlaisia häiriöitä, haastetaan koiraa oikeasti haistelemaan, tehdään reenejä joissa ei ole omaa, huomautetaan jos ei ole tarkkana, pitkää jonoa hihnassa
-Ruutu ja merkki: muista häiriöt! Ihmisiä matkalla houkuttelemassa, kapuloita, yms. Siirtele ruutua ja katso osaako se oikeasti hakeutua ruutuun kun ruutu on muutaman metrin eri kohdassa mitä aiemmin.
- Kaukot: (jäävät ja paikkamakuu): Koiran pitää haluta pitää asento, eli sitä tönitään ja työnnetään ja sen pitää vastustaa eli pystyä paikallaan. Merkkaa takajalat, eli kun koira istuu, laita hihna takavarpaiden päälle että muistaa pitää ne paikallaan. Ihan pienet painonsiirtotreenit!
 

Ja paaaaljon muuta :P Oli tosi hyvä koulutus! Harmi ettei nyt päässyt kuin yhtenä päivänä.