Tämä viikonloppu vietetään siis kotikentän laidalla tokoa opiskellen. Omista koirista olin ilmoittanut vain Rasan, mutta ilmeisesti Martti saa käyttää yhden vartin huomenna. Paljon tuli taas asiaa.

Rasa aloitti ruudulla, koska se on ollut aika hukassa. Tehtiin siis ruutu rajoilla, vietiin yhdessä pallo ruutuun ja en päästänyt sitä vouhottamaan lähetyspaikalle mennessä, koska sen Christa löysi ongelmaksi. Ja kappas vain! Kun Rasan piti keskittyä, eikä se saanut vouhotella, niin se muisti myös sen jätetyn pallon ja meni hienosti ruutuun. Tehtiin toistoja myös niin että kävin itse viemässä pallon ja Rasa odotti paikallaan. Lopulta päästiin siihen että kävin taputtamassa ruutua, laitoin pallon maahan, otin pallon käteen vähäeleisesti, menin Rasan luo, lähetin ruutuun ja kun se meni (se siis meni justiinsa hyvin kahdesti!!!) niin kehut ja heitin pallon. Wau! Tässä voisi siis edetä näin, seuraavaksi jättää yhdessä pallonvienti pois jne.
Ruudusta myös se, että täytyy reenata joko asennetta (palkalle) tai tekniikkaa (paikka). Paikan suhteen täytyy olla PALJON mustavalkoisempi, eikä saa hyväksyä vähän jossain reunassa juttuja. Erityisesti Martin kanssa ruutu on varmasti melko epäselvä juttu... Jos reenataan paikkaa niin silloin ei myöskään pysäytetä, koska silloinhan koiran kuuluu pysähtyä eikä se opi hakemaan paikkaa. Palkkaus hoidetaan niin, että kun on oikeassa kohtaa, tulee kehu ja palkka lentää (Lauralle kiitos italianpallosta niin onnistunee myös Martin kanssa).
Ruudun korjaustakin pitäisi harjoitella, eli koira ruudun ulkopuolelle ja siitä siirretään ruutuun. Ja jos reenaa niin että on yksi ruutu johon lähettelee eri puolilta kenttää, niin ei voi hyväksyä sitä että koira on suunnilleen oikeassa kohtaa, vaan sen pitää aina mennä oikein, vaikka äsken olisikin mennyt eri laidasta sisään ja silloin paikka olisi ollut tavallaan eri kohdassa.

Toisella kiekalla otettiin kaukoja. Mun ideahan on ollut että takaset paikallaan mutta istu-seiso vaihdossa takapää nousee. Noh, havaittiin että seiso-istu vaihdossa Rasa liikuttaa etusia taakse ja takasia eteen. Tekee siis oikeastaan koko hommaa sekatekniikalla. Saatiin kehuja hyvästä ilmeestä ja asenteesta (tosi reippaat vaihdot!) ja siitä että Rasa tekee vaihdot kunnolla loppuun saakka eikä jää puolitiehen. Muuten jatketaan samalla tyylillä, pitänee vaan reenata vähän enemmän että saan häivytettyä avut ja joskus hamassa tulevaisuudessa myös matkaa pidennettyä. Kaukoista pitäisi muistaa myös se, että takapalkka pitää heittää tarpeeksi kauas. Nyt se on ollut liian lähellä, mikä saattaa tuoda poikitusta mukaan.

Muiden reeneistä mieleen jäänyttä:
- Sivulletulojen reenausta eri suunnista!
- Tokoleikkejä, eli kuuntelua
-Ohjattuun uusi vaihtoehto, eli siirrytään itse haettavan kapulan puolelle, kutsutaan koira merkiltä luo, annetaan nami ja lähetetään hakemaan kapulaa. Sitten häivytetään nami mutta kutsutaan luo ja annetaan noutokäsky.
-Pitää olla paljon musta-valkoisempi. Ei ole koiralle reilua jos hyväksytään melkein hyvät suoritukset

Kiva päivä, huomenna lissää!