Viime viikon päivityksiä sotki hieman se, että olimme Martin kanssa Joensuussa. Varkaudesta lähtiessä tunnelma oli melko matala ja olin jo ihan varma että me ei Martin kanssa enää tottelevaisuuskokeissa startata. Martilla ei ollut viimeisimmissä treeneissä ollut mitään motivaatiota mennä merkille. Tätä sitten pohdiskelin yksin ja yhdessä treenikavereiden kanssa. Lopulta päätin taas nöyrtyä ja ottaa käyttöön sen keinon jolla en merkkiä halunnut opettaa eli namikipon. Torstaina treenattiin Maisan kanssa raviradan parkkipaikalla ja testattiin kippoa. Se onneksi toimi loistavasti. Martti meni merkille reippaasti ja innokkaasti vaikka kippo ei siellä läheskään joka kerta ollutkaan. Maisa myös huomasi että minä pysäytän Martin väärässä kohdassa, jolloin sen on vaikea asettua oikeaan kohtaan. *helpotuksen huokaus* Nyt ovat kokeet taas mukana suunnitelmissa.

Perjantaina oltiin sitten taas pitkästä aikaa Popekon etsintäharjoituksissa Lakan Betonin varikolla. Martti oli tuttuun tyyliin hirmuisen innokas eikä ensin jaksanut olla kovinkaan kärsivällinen. Ensimmäisen maalimiehen se löysi helposti ja ilmaisi innokkaasti. Toinen löytyi pienen etsimisen jälkeen mutta paikantaminen olikin hankalampaa. Hajun saatuaan Martti haukkui ja haukkui mutta onneksi etsi kuitenkin kohtuullisen aktiivisesti ja lopulta löysi maalimiehen ihan oikeasti. Kolmas mm oli kuormalavapinossa, josta haju meni tuulen mukana keon toiselle puolelle. Tätä Martti etsi kohtuullisen kauan ja sillä oli selvästi hankaluuksia hajun paikantamisessa ja kuinka suhtautua siihen että hajulle ei pääse suoraan. Haukkua tuli nyt huomattavasti vähemmän ja oikeasta suunnasta etsimiseen M kaipasi hieman tukea. Neljäs mm löytyi kohtuullisen helposti pienestä varastorakennuksesta. Nyt Martti oli etsinyt innokkaasti ja tehokkaasti, eikä aloittanut ilmaisua ennen kuin oikeasti löysi etsimänsä. Otettiin vielä viideskin joka löytyi romukasasta helposti ja nopeasti ja ilmaisukin alkoi mukavasti. Tosi hyviä harjoituksia ja paljon opittiin taas. Hallintakin oli hieman paremmalla tolalla ja oli todella ilo nähdä miten varmasti ja rohkeasti Martti liikkui erilaisilla pinnoilla. Se on oikein ketterä ja reipas.

Viikonlopun vietin Popekon järjestämällä Apuohjaajakurssilla. Paljon tuli uutta oppia, vinkkejä harjoituksiin (täytynee hommailla kunnon kompassi ja kasa karttoja...) ja varmuutta oikeaa tilannetta silmälläpitäen. Tällä viikolla pitää hommata puuttuvat jutut etsintäreppuun että on sitten hälytyksen tullessa valmis.

Ehdittiin me kuitenkin kurssista huolimatta Martinkin kanssa harjoitella. Sadun (ja Maisan) kanssa tehtiin lauantaina ensin merkkiä (oikein hyvä) ja ohjattua noutoa niin, että häiriökapuloita oli sekä Martin edessä, että takana. iokeat kapulat olivat Martin tasalla, sillä haluan vahvistaa sitä sivusuuntaan menemistä. Tässä ei mitään ongelmaa. Olin oikein tyytyväinen. Seuraaminen sitten... Paikka seilaa ihan hirmuisesti. Olen nyt niin paljon vahvistanut pelkkää kontaktia, että paikka on ihan hukassa. Täytyy skarpata tässäkin, vaikka se ei ole niitä juttuja joista jaksan murheita ottaa. Pääasia että on se kunnon kontakti ja sujuvaa menoa. Mutta on se tosiaan näyttävämpää ja oikeaoppisempaa kun sen tekee oikein. Koetan tässä Maisalta ja Sadulta saatua vinkkiä palkata oikealla kädellä selän takaa. Sekin pitää erikseen harjoitella. Eteenmeno oli reipas, mutta muuten vähän hassu ja pikkisen vino. Ei jaksa maailman murheita ottaa tästäkään... :)

Kiitos kaikille kouluttajille ja treenikavereille!! Oli opettavainen ja hauska loppuviikko!