Oltiin taas Martiskaisen kanssa tokottelemassa. Ihan loistava päivä taas huipussa seurassa! Kiitoksia etenkin Terhille, ihanaa kun oli "omanrotuista" seuraa ;)

Martti aloitti Pekan kanssa ruudulla. Merkkiongelma johtuu tosiaan mun epäloogisuudesta eli olen aina asennossa, tekipä Martti oikein tai väärin. Tätä täytyy siis reenailla ja koittaa puuttua omaan käytökseen ja saada se loogisemmaksi. Pekan mielestä vauhdit olivat kuitenkin varsin riittäviä kokeisiin. Ruudussa laitettiin palkka hieman vasempaan reunaan, jolla saatiinkin Martti hakeutumaan keskelle paremmin. Tosin Pekka oli sitä mieltä että välillä palkka myös keskelle koska Martti oppii niin nopsaan. Ruudussa olemista ei harjoiteltu erikseen koska ei koettu siihen olevan tarvetta ja toisaalta kun meidän piti saada luoksetuloon vauhtia. Tähän ongelmaan sitten ihan perinteinen pako avuksi, mutta niin että avustaja sanoo milloin Martti laukkaa hyvin että tulee varmasti palkattua sitä reippaasta vauhdista eikä laamailusta. Tähänkin itselle lisää mustavalkoisuutta, ei voi palkata jos tulee ravilla.

Toisessa setissä Riitan kanssa aloitettiin luoksetulolla, jossa ensin ihan kokonainen luoksari. Vauhti oli Riitan mielestä riittävä, eikä hän kokenut suureksi ongelmaksi lopun parin metrin ravaamista. Pysähtyminen sen sijaan on liian etupainoinen miksi sitä pitää alkaa työstää uudelleen. Yllätykseksemme saatiinkin otettua tätä pallon kanssa josta Martti palkkautui varsin hyvin! Pysähdyksiä pitääkin nyt vahvistaa kiertoleikillä, jossa tärkeää on että kierrettävä juttu on tarpeeksi kaukana koska muuten ei saada harjoiteltua pysähdystä oikealla matkalla. Lisäksi otettiin hyppynoutoa josta Riitta kommentoi että näyttää siltä että Martti palkkautuu itse tekemisestä ja tekee mielellään. Siltä se kyllä tuntuukin. Pikkuisen hiottiin lopun palautuspaikkaa, koska se on satunnaisesti aavistuksen vasemmalla. Pitää muistaa siis palkata myös oikeasta kädestä.

Juttuja:
- Muista reenata alusta saakka kaikkia ruudun osia erikseen
- Jos koira karkaa ruutuun tai merkille niin annetaan mennä varsinkin alussa -> ei haluta tappaa sen motivaatiota juosta määrättyyn paikkaan
- Haukkumista voidaan ehkäistä olemalla itse esim. ruudun ja merkin välissä
- Ruudun hakemisleikki olisi tärkeää, eli että koira etsii virittelysanalla ruudun itse -> tässä avustajat siirtelevät ruutua (ja palkkaa jos niin halutaan) aina tarpeen mukaan ja lähetyssuunta voi olla aivan eri kuin missä ruutu oikeasti on.
-  Kiertoleikissä tarpeeksi suuri välimatka - positiivinen ennakointi ei ole suuri ongelma
- Luoksetulossa voi pysäytysten tai loppuvauhdin avuksi käyttää esim. agilityesteitä, ruutua tai kiertämisleikkiä palkkana, eli rikotaan kaavaa (molempien mielestä Martti tarvitsee yllätyksiä ja mielenkiintoisia treenejä että sen mielenkiinto pysyy yllä)
- Ei saa tyytyä. Aina voi saada itsestään ja koirastaan hiekan enemmän irti. Tähtäin ei ole olla tyytyväinen kasista vaan tähdätään kympin suorituksiin.

Olipas mahtava viikonloppu! Kiitos paljon kouluttajille, järjestäjille, reenikamuille ja kaikille paikallaolleille! :)