Erkkarin tokosta video luoksetulosta hyppyyn saakka. Valitettavasti teknisten ongelmien vuoksi alkupätkä jäi kuvaamatta mutta onneksi on nää!

https://youtu.be/ohZ6g_hWo-c

Huomaa kyllä että koepalkkausta pitää vielä kehittää. Hyvin se tekee noita käsikosketuksia ja hyvällä vireellä liikkeitä mutta saisi palkkautua vielä paremmin. Mutta tyytyväinen olen edelleen :)

Sunnuntaina pyörähtivät molemmat pojat vielä näyttelykehässä. Luojan kiitos paikalla oli ihanan avuliaita ihmisiä jotka tarjosivat koiranpitoapua että sain molemmat esitettyä! Tuomarina molemmilla miellyttävä Markku Mähönen (sihteerin käsiala on valitettavasti niin epäselvää etten oikein saa arvosteluista selvää.. tässä nyt ainakin osa).

Noste:

Mittasuhteiltaan ja rakenteeltaan erinomainen
Kaunis pää & profiili ja hyvä vahvuus
Hyvin asettuneet korvat joissa riittävä karvoitus
Väriin sointuvat silmät. Hyvä kaula, eturinta ja runko. Tsapainoiset kulmaukset. Keskivahva raajaluusto. Hyvät käpälät. Liikkuu hyvällä askeleella.Erinomainen karvapeite. Miellyttävä käytös.
AVO ERI AVK1 SA
Avoimessa luokassa tuli toinenkin eri (yhteensä 8 koiraa) mutta rähinän takia se poistetiin kilpailuluokassa joten Noste voitti sitten avo urokset. Aikamoista toisten häntään tunkemista osalla esittäjistä näkyi ja tuntui olevan joko typeryyttä tai sitten pyrittiin ihan tahallisesti provosoimaan nuoret urokset pois pelistä. Itsekin jouduin pyyttämään ettei Nosteen häntään ajettaisi vaikka se ei rähisemään alakaan mutta en halunnut että sitä alkaisi ahdistaakaan.  PU kehässä se ei enää oikein jaksanut esiintyä (enkä mie esittää) joten sieltä käteltiin pois. Olin tosi iloinen kyllä tähänkin arvosteluun ja menestys tuntuu melko huikealta kun erkkarista kuitenkin kyse! :)

Martti:

Hieman kookas silti oikeantyyppinen
Vahva uroksen pää. Hyvin asettuneet karvaiset korvat. Riittävän tummat silmät. Hyvä runko sekä raajojen luusto.Hyvä etuosa takana?? (tän suomennos ehken ontuu, toim huom). Etukulmaukset voisivat olla paremmat. Jyrkähkö, lyhyt lantio, josta syystä häntä nousee. Liikkuu ikäisekseen hyvin. Ikään nähden hyvä karvapeite. Miellyttävä käytös.
VET EH VEK3
Vetskuissa oli ihanan lämmin ja kannustava tunnelma! Kaikki papat olivat hauskasti 11-vuotiaita mutta hirmuisen hyvässä kunnossa, josta saivatkin tuomarilta kiitosta. Selkeästi oli äijien äijiä kehässä vaikka herrasmiesmäisesti käyttäytyivätkin. <3