Koska treenaaminen on meikäläisen sairastelujen takia ollut melkoisen minimaalista niin tehdään tähän väliin jonkinmoinen tilannekatsaus tottiksen ja tokon osalta. Jäljelle ei olla vielä päästy tämän kirotun lentsun takia...

Tottis:
Seuraaminen - aloitusta ja kentälle tuloa pk tyyliin pitäisi treenata. Ilmoittautumista on jo otettu, ei ihmeemmin ole vielä tuottanut ongelmia. Täyskäännöskin alkaa pienillä avuilla sujua. Ammuttu ei seuraamisessa ole. Henkilöryhmää ei treenattu kuin muutamia kertoja.
Istuminen: edelleen epävarmin jäävä
Maahanmeno + luoksetulo: Tehty myös yhdistelmänä eikä mitään isompia ongelmia. Luoksetulon loppuentoa pitää toki työstää edelleen, samoin sitä että saa tarpeeksi voimakkaan ja vauhdikkaan luoksetulon.
Seisominen: avo liikkeenä toimii hyvin, mutta tuskin tarvitaan PK kentillä tänä vuonna?
Tasamaanouto: Ollaan tehty nyt 1 kg kapulallakin mutta ei kokonaisena. Haen isommalla kapulalla lisää voimaa ja vauhtia. Ei juurikaan kokonaista liikettä että saan siitä sellasen kun haluan.
Hyppynouto: metrinen vielä korkkaamatta tältä vuodelta, 90 mennyt mutta ei mitenkään liian itsevarmasti. Mukana vasta tosi kevyt kapula joten tätä pitää tosiaan treenata paljon
Estenouto: Ei olla vielä tänä vuonna tehty...  alla aika vähän toistoja viime vuodelta ja vain muutama suoritus ilman apuja.
Eteenmeno: Kääk!!! Toistoja vissiin alle 10! Voi juma! Edelleen ollut pallo näkyvissä ja viety niin että näkee viennin.
Paikkamakuu: Treenattu jokusen kerran, kerran jopa ammuttu. Pitäisi ottaa sekä aluksi että lopuksi.


Kaikenkaikkiaan reilu kaksi kuukautta tuntuu kyllä hirveän lyhyelle ajalle harsia tämä kokonaisuus kasaan... Yritetään toki parhaamme mutta jos realistisia mahdollisuuksia 70 pisteen tottikseen ei ole niin en sitä kokeeseen vie. BH kokeen osalta en ole kovin huolissani, kyllä sen se pitäisi mennä mutta toki pitää muistaa että koirat on koiria eikä noi helpotkaan kokeet ole mitään läpihuutojuttuja.


Nosteen kuva Hill's:n  FB sivuilta. Lappalaiskoirakokeen kuvagalleriasta.

TOKO:
Meidät valittiin SM joukkueeseen joten se on BH kokeen jälkeen se ykköstreeniaihe. Liikkeethän ovat hanskassa, viilaamista löytyy kaikista liikkeistä ja häiriöistä. Varautua täytyy myös sellaiseen yli-inokkaaseen kehätarkastukseen siinä vilinässä, joten sekin pitää varmaan ihan harjoittelemalla harjoitella (viime vuosi muistissa, ei ollut ihan ehken reiluimmasta päästä kaikille). Ajattelen nyt kuitenkin kokonaisuutta ajtellen enemmän niitä tulevia voittajan liikkeitä. Pääpaino tokon suhteen siirtyy kotitreenaukseen. Kimppatreenit keskittyvät enemmän avo liikkeisiin ja PK tottikseen. Teenkin nyt kotona viikon jotain uutta liikettä putkeen ja pyrin pari kertaa viikossa tekemään myös muut voittajan "uudet" liikkeet.

Paikkamakuu 2 min: kunnossa
Seuraaminen: pääasiana työstää paikkaa paremmaksi ilman että ilme kärsii
Z: tämä ihan vaiheessa. Erotteluja tehty lähinnä peruuttaen, istuminen ei vielä varma, muissa harvoin arpoo. Ajoittain esiintyy maahanmenon tarjoamista liikaa. Jäävien nopeutta pitää vaalia ja kartioiden kanssa ei ole tehty
Luoksetulo: Koetetaan vähintää pitää nykyinen taso :)
Ruutu: ilme hyvä, hakee ruudun kaukaa hyvin mutta paikka _edelleen_ hukassa...
Ohjattu nouto: tekniikka alkaa olla jo hyvällä mallilla, varmuutta lisää toistoilla. Ilme on vielä hieman epävarma
Tunnistusnouto: Ei vielä valmis liike. Eniten epävarmuutta aiheuttaa mun oleminen kaukana, eikä vielä olla kuin muutaman kerran tehty niin että ekalla kerralla olisi jo meno- ja paluumatkat mukana. Liikkuri on vienyt väärät muttei vielä omaa.
Kaukot: vielä atomeina
Metallihyppy: erittäin vaiheessa... Yllättäen hyppy metallikapulan kanssa on vaikeampi kuin metalli tasamaalta. Pitäskin ottaa tämäkin kotitreenin viikko-ohjelmaan.
Vielä siis monta liikettä aikalailla osissa mutta kaikkia on kuitenkin tehty ja osassa jo hyvätkin pohjat. Varovainen tavoite olisi syksyn erkkarissa (lokakuun alussa) mutta se lienee realistisesti ajateltuna ihan liian aikaisin mulle itselle. Jos kaikki menee hyvin niin saatan ilmoittautuminen saatan laittaa jos oma vointi on ok ilmoajan puitteissa mutta ehdottomasti ei mitään stressiä. Loppuvuonna on kuitenkin hyvin kokeita lähialueilla ja jos niihin ei treeni-intoa tai vointia löydy niin aina on ensi vuosi (ja koira on nuori).

Kotitreeniohjelma voisi lähiviikoille olla:
tunnari tehty
Kaukot
Ruutu
Metallihyppy