On ollut vähän motivaatio hukassa harrastamisen suhteen. Ollaankin siis pidetty koko kuukausi taukoa tokotreeneistä (no ei oltais kyllä oman ryhmän treeneihin päästykään) ja vähän vain puuhailtu kotosalla. Pääpaino on ollut siinä että saisin aktivoitua noita Nosteen lihaksia joita se ei oikein käytä eli ollaan tehty tikaputreeniä ja pään taivuttamista etujalkojen väliin. Lisäksi kurrea ja siinä samassa toki tulee tehtyä usein kaukojakin. Hyppytekniikka on hiukan parantunut mutta on siinä vielä työstämistä. En jaksa nyt kuitenkaan hirmuista stressiä ottaa sen(kään) suhteen. Agilityynkään ei olla oikein ehditty, eikä ole kyllä oikein rahaakaan... Martti on päässyt rallailemaan ja sillä onkin ensi lauantaina kaksi kisaa tiedossa - kivaa!

Nosteen hyppytekniikkavideo löytyypi tästä: https://www.youtube.com/watch?v=cGa8qYvvO0c

Ja kotipihahöntsäilyvideo löytyypi tästä: https://www.youtube.com/watch?v=uBQVe0mUp-8

Ollaan nyt kuitenkin jotain tehty. Noste jalostustarkastettiin oikein hyvillä arvioilla. Lisäksi molemmat pojat kävivät näyttelyssä jalostuspäivillä ja saivat EH:t. Noste onkin tollanen EH - ERI välimaaston koira joten se ei välttämättä valioidu ihan vain juoksuttamalla. Yritetään nyt kuitenkin ja kahteen näyttelyyn olenkin sen jo ilmoittanut.

Koesuunnitelmiakin on jo tehty. Martilla tosiaan rallykisat 27.2. ja huhtikuun lopussa koitetaan äästä Liperiin ja toukokuun alussa omiin kisoihin. Joihinkin näyttelyihinkin varmaankin Martin raahaan silloin kun se pääsee ilmaiseksi. Nosteen tokohommat pitäisi käynnistellä uudelleen (tosin seuraaminen otetaan mukaan vasta mahdollisimman myöhään koska se kääntää Nosteen selän "väärinpäin" ja mitätöi sitä työtä mitä ollaan nyt jumpattu) ja tarkoitus olisi startata voittajassa Pieksämäellä 16.4. (jos saadaan koepaikka). Sitten laitetaankin tokohommat hetkeksi jäihin ja tehdään vain pk puolta rotumestiksiin saakka (11.6.) jonka jälkeen taas varmaan tokoillaan SM kisoihin saakka (23.7.) jos nyt päästään johonkin joukkueeseen. Jos ei päästä niin sitten keskitytään PK puolen hommiin siitäkin edestä. Luulen että haluaisin ainakin muutamaan jälkikokeeseen yrittää kauden aikana ja olisihan se kivaa hakukin startata jos onnistuu. Paljon tietysti riippuu siitä että onko kokeita joihin voisi osallistua.

Hirveän opettavainen talvi on ollut. Tähän ovat olleet osallisina Nosteen jumittaminen tietyissä liikkeissä, Sannan ja Harrin aksatreenit (ProPerro) ja etenkin se ilmiömäinen koiranlukutaito jolla Sanna on saanut Nosteelle naksuteltua juttuja, Lauran (ACE) hyppytekniikkatreenit ja kirsikkana kakussa Tommy Virenin luento. Luennolla ei nyt varsinaisesti ollut mitään uutta ja maatamullistavaa mutta noita perusasioita on vaan välillä todella hyvä kerrata. Varsinkin kun itsellä on koiria jotka vaativat ohjaajaltaankin aika paljon. Virenin luennolta voisi tiitivtää yhden asian: voin maksaa vaikka kuinka paljon erilaisille kouluttajille jotka kertovat miten koiraa pitäisi kouluttaa ja ehdottavat (usein toki hyviä) ratkaisuja mutta en koskaan opi itse kouluttamaan jos en todella lue koiraa. Ja siinä on meko turha miettiä miksi se teki noin tms vaan todeta fakta (ilman tunnelatausta) ja toimia sen mukaan. Tätä koetamme soveltaa nyt ohjatun suuntiinkin. Aloin tekemään niitä kosketusalustalla ja enemmän tarjoamisen kautta. Tämä vaikuttaa todella opettavaiselta tavalta, vaatii toki kärsivällisyyttä ja suunnitelmallisuutta aika paljon. Ja kuppikaan ei saisi mennä nurin jos haluaa että koira ei paineistu. Noste on niin ihanan erilainen kuin aiemmat koirat mitä minulla on ollut. Sen kanssa oppii ihan erilailla kun se on hauska pakkaus herkkyyttä ja reippautta.

Ja kaikkea kivaa on tulossa! Lappalaiskoirien tokovalkka jossa kouluttajana ihana Oili Huotari! Ja tällä viikolla (jos suinkin pääsen) ois tällanen huippuluento!