Ei ollut fiksua todellakaan käydä kolmea koetta kuukauden sisään nuoren ja kokemattoman koiran kanssa. Suoritukset laskivat kuin lehmän häntä. Mutta silti se vastasi kehuihin hyvin ja teki kuitenkin taas ykköseen riittävän suorituksen. Tästä on jo suunnitelmat eteenpäin tehty ja avoin mennään pikkuisen järkevämmällä suunnitelmalla ;) Mutta itse kokeeseen:

Lappalaiskoirien erkkarin toko, tuomarina ihan ylikiltti Heli Kelhälä, ei ainakaan turhista pisteitä vähentänyt.

Luoksepäästävyys 10

Paikkamakuu 10 (ihanan rauhallista)
Kytkettynä seuruu: 9 (ihan ok, vas käännös huono)
Vapaana seuruu: 8 Kamalat käännökset ja yhdessä käännöksessä jäi...
Maahanmeno: 0 (ei menny kokeen jälkeenkään maahan, tätä jumpattiin ihan hetkinen. Tämmösiä jumeja on tullut pari kertaa treeneissäkin).
Luoksetulo: 9 (hulun paljon pisteitä! Lopussa tuli ihan mihin sattuu, sivulle käskyllä vain tiivisti ja toisellakaan käskyllä ei tullut sivulle... Tää liike onkin ollut hiukka hakusessa mutta luulin sen olevan jo parempi)
Seisominen: 10
Hyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 9,5
yhteensä 166,5 ja ykkönen

Videokooste kokeesta: http://youtu.be/8k1FEDP83N8?list=UU-2NtMIXhCj91EulueuflEw

 

Tokopäivä oli aika huippu, koska Nosteen Taimi-emo voitti EV-luokan rotumestaruuden ja siskopuoli (Martin tyttö) Suri voitti AVO rotumestaruuden hienolla ja suvereenillä ykkösellä! Wau! Onnea ja kiitos Laura & perhe!

Taimistolainen perhepotretti:

 

Sunnuntaina oli vielä näyttely, jossa Noste oli nuorten luokan kakkonen erillä! :) Eli NUO2 ERI SA. Arvostelu oli tällanen:

Mittasuhteiltaan oikea. Hyvä pää. Sopusuhtainen runko. Hyvinkulm. hieman hennot raajat. Erinomaiset liikkeet. Uroksen leima saisi olla selvempi. Hyvä turkki. Luonne rauhallinen.

Tuomarina oli Tapani Pulkkila, joka oli oikein miellyttävä tuomari.

Kuva: Paula Kemppainen

 

Lappalaiskoirin vuosikokouksessa valittiin uusi puheenjohtaja ja valinta meni kyllä aivan nappiin! Mutta olin kyllä aivan pöyristynyt muutamien ihmisten käytöksestä kokouksessa. Ilmeisesti koetaan suureksikin puutteeksi jos ihmisellä on perhe.. Jotain rajaa voisi kuitenkin kommenteissa pitää. Eipä ole koskaan aiemmin noin kovin ärsyttänyt ja herännyt myötähäpeän tunteita mitä tuossa kokouksessa. Huhhuh. Toivottavasti ei koskaan enää joudu vastaavaa kokemaan.

Muutoin viikonloppu oli todella onnistunut! Kokeessa oli vain lappalaiskoiria ja tunnelma kehän laidalla oli taas kannustava ja hieman jopa riehakas :) Hauskaa oli! Ihan huippua oli myös nähdä Lauraa pitkästä aikaa ja kuljeskella pitkin Nallikarin kävelyteitä ja polkuja.