Perjantaina lähdettiin taas porukalla kohti Koskenkorvaa ja matkalla tarjoutui taas oiva tilaisuus ottaa häiriötreeni Vaajakosken ABC:n parkkipaikalla. Aluksi herättelin hiukan askelsiirtymisillä ja ihan lyhyillä seuraamispätkillä ja tiheällä palkkaamisella. Keskittyminen oli todella huonoa, jossain välissä meinasi loppua makupalojenkin syöminen. Ihmisiä, autoja ja koiria suurempi häiriö taisi olla Panun poistuminen paikalta... Omaan toimintaani olen oikein tyytyväinen, kun kerrankin maltoin olla rauhallinen ja pakotteilla vaatimisen sijaan pyysin uusia toistoja palkkasin vain kunnon kontaktista. Ihmeen hienosti Martti sai koottua itsensä. Sen verran täytyi kuitenkin ajatella omia hermoja, että aika nopeasti jätin Martin paikallaoloon. Pysyi tosi hienosti ja varmasti koko ajan, hiukan rauhoitteli itseään haukottelemalla ja nuolemalla huulia. Välillä kävin palkkaamassa ja otettiin vielä noin minuutin paikallaistuminen, jossa ei tänään moitteen sijaa. Paikallaolojen jälkeen seuraaminenkin sujui jo todella hienosti! Otettiin paljon käännöksiä runsaalla palkalla. Oikein hienoa!

Lauantaina Panu tallasi noin 300m jäljen mullokselle. Jäljellä oli kaksi kulmaa ja neljä tai viisi keppiä, kulmissa nameja. Tuuli todella raivokkaasti, minkä vuoksi jäljelle lähdettiin hiukan liian hätäisesti. Se ei ehtinyt vanheta kuin noin 15 min. Pitkälti varmaan jäljen tuoreudesta ja kovasta tuulesta johtuen, jäljestys oli aika hapuilevaa ja useassa kohtaa Martti sai joko kepeistä tai nameista ilmavainun. En kuitenkaan päästänyt etenemään ilman että nenä oli maassa. Kahdella kepillä joutui jarruttamaan, kun Martti ei reagoinut niin että olisin huomannut. Kulmat se ajoi kohtuullisen hyvin, mutta ehkä jäljen tuoreus aiheutti tässäkin sen, että oli pakko tarkistaa ja hiukan pyöriä.

Muuten Martti saikin elellä oikein kunnon koiranelämää viikonlopun. Tehtiin pitkiä metsälenkkejä ja Martti juoksi koko ajan todella innoissaan. :)

Maanantaiaamuna palattiin taas arkeen aamulenkillä, kun otettiin pieni esine-etsintä. Tallasin kapean, noin 50m pitkän suikaleen, tarkoituksena vahvistaa sitä etsintää takarajalta. Jotain meni sitten vikaan, eikä esine noussut ollenkaan. Otin hetken yrittämisen jälkeen noudon esineenä olleelle kaulapannalla, vein sen uudelleen hiukan eri paikkaan ja lähetin etsimään. Tällä kertaa oikein hyvä aktiivinen etsintä ja hieno palautus. Hiukan arvoitukseksi jäi, mikä siinä oikein aluksi tökki...