Martin kanssa käytiin Hu-Pun kisoissa kaksi starttia. Sain pidettyä nyt paremmin pääni kasassa, kävelin sopivaa vauhtia ja olin selkeämpi. Näinpä saatiin molemmilta radoilta hyväksytty tulos ja siis RTK1 plakkariin! Suurimmat virheet tulivat siinä kun ajauduin liian lähelle kylttejä ja sitten ekan radan pujottelussa Martti bongasi Miken ja Jounin jolloin mamma hetkeksi unohtui. Oli kyllä ihanaa kun papalla oli niin hauskaa! <3

Tässä on ekan radan video: https://www.youtube.com/watch?v=-traYRkClZo

Toka rata oli ihan pelkkää seuraamista. Aloin jo itse hyytyä, samoin Martti ja Martti tuntui jotenkin tosi tahmealle. Onneksi kuvattiin sillä suoritus ei näytä ollenkaan niin pahalle kun tuntui. Martin heiluvaa häntää on mukava katsoa! Ja hyvin sain niitä ylimääräisiä istumisia pikakorjattua viikossa! Tein siis tiukkoja vasemmalle käännöksiä (90 - 360 astetta) niin että aina käännöksen jälkeen tuli seiso käsky ja siitä palkka. Toimi!

Ja sitten tokan radan video: https://www.youtube.com/watch?v=qryu-zH7Juw

Noste taas kävi Tuusniemellä Annukka Paloheimon arvosteltavana näyttelyssä (todella epämiellyttävä tuomari... ei mennä enää tän tätin kehään kerta hän toi erittäin vahvasti ilmi että ei olisi paljoa voinut vähempää kiinnostaa arvostelu) ja Enossa Kirsi Honkasen arvosteltavana (aiban ihana tuomari! Perusteellinen ja erittäin miellyttävä!!). Molemmilta arvioksi EH. Jotain pitäisi tehdä että saisin Nosteen juoksemaan myös näyttelykehässä... No ei lannistuta! Ollaan menossa Polvijärvelle huhtikuussa ja toukokuussa varmaan sekä Mynämäelle että yhtenä tai kahtena päivänä Joensuuhun.

Nosteen kanssa ollaan myös käyty hiihtämässä. Se on juokssut aina menomatkan vapaana ja tulomatkan enemmän tai vähemmän vetänyt. Se oli heti ekasta reissuta ihan sinut asian kanssa. Vetää yleensä sellaista reipasta ravia, välillä jos hiihdän kovempaa niin ei enää vedä tai vaihtaa laukalle, milloin mitenkin. On ollut tosi nautinnollista hiihdellä kauniissa talvimaisemissa maailman kilteimmän ja ihanimman koiran kanssa! En voi käsittää miten hienoja koiria mulla onkaan! <3

Tokoa ollaan treenattu luvattoman vähän... Ohjatun suunnat pääasiana ja edelleen alustoilla ja edelleen joka treeneissä jumii jonkun verran. Jotenkin toivon kuitenkin että ehkä joskus edistystä tapahtuisi. Ainakin oma mielentila on kehittynyt. Tiinan (Pipipäät) blogista sain inspiraation että kirjaan mitä liikkeitä on treenattu jolloin tulisi edes kaikkia tehtyä jonkun verran. Tämä onkin ollut hyvä juttu vaikka aika karua kieltähän se kertoo siitä että miten vähän toistoja / liike tulee... No ei oteta ressiä.

Tunnarissa on haettu haasteita kapuloiden ollessa ihme paikoissa mutta joskus enemmän ja joskus vähemmän ihmeteltyään Noste on selvittänyt kaikki. Myös kaukoja treenataan päivittäin ja ihan jees mallilla ovat, tosin en tiedä onko yhdenkään koiran kaukot koskaan ihan valmiit.
Tänään tehtiin ruutua kolmesta eri suunnasta ja tyyppi oli ihan sikahieno! Tosi hyvin meni aika ihan perille asti. Erikseen otettiin myös maahanmenoa ja luoksetuloa.
Pitäisi keksiä mitä sunnuntaisessa Oilin valkassa tehtäisiin... Ehkä sitä ohjattua jotenkin kuiteskin? Ja sitten ehkä jotain muuta.

Tuire Kaimion luennollakin kävin ja se oli taas inspiroiva ja hyvä luento! Liikaa on aikaa kulunut että jaksaisin referoida tarkemmin mutta paljon sai vinkkejä ja ideoita solmujen purkamiseen, kouluttamiseen yleensä ja sitten ihan omaan ajatusmaailmaan --> aina se syy käytökseen ei ole suinkaan siinä koulutustilanteessa vaan syitä ongelmille voi olla monta ja niitä tulla ihan jostain muualta mistä ajattelisi. Näihin saatiin tosi hyviä esimerkkejäkin. 

Viime viikolla oli myös ensimmäinen lappalaisten dobo tunti. Käytiin tammikuussa ja alkeiskurssi Houndyllä (klik) ja Anita pitää nyt noin kerran kk lappalaisille tunnin. Aloitetaan Nosteen kanssa myös oma jatkokurssi (kesäkuntoon pyrkimys ;) ) tällä viikolla. Toi on vaan niin huippua!

En osaa Instagramista liittää kuvia ja videoita mutta täältä löytyy: https://www.instagram.com/herttami/