Viikonloppu vierähti agilitya opetellessa Aapalahden Riikan opastuksella Pieksämäen HauHau hallilla. Me osallistuttiin koko lauman voimin ja Panu sai kokeilla Kerttu schipperken ohjaamista. Lauantai aloitettiin ilman koiraa liikkumisharjoituksilla. Tämä olikin oivallinen tapa löytää kadonneita lihaksia... ;) Rasa alkoi esteopettelun keinulta ja tarkastiottaen sen alastulokontaktilta. Tällä tavoin muutaman minuutin jälkeen Rasa meni keinua tosi reippaasti alusta loppuun, eikä jänskättänyt ollenkaan. Reipas tyttö! Rasan toinen opeteltava este oli putki, jota ei tarvinnut pelätä yhtään. Tässäkin siirryttiin nopeasti siihen, että koira oivaltaisi itse mikä on homman juoni. Rasalla oli hurjan hauskaa!

Martin kanssa otettiin aluksi vauhtisuoraa lopusta alkuun. Aluksi A, josta palkka kontaktilta käsi maassa. Tämä toimi tosi hienosti. Sitten hyppy ja A. Renkaalla tuli hiukan vaikeuksia, mutta paremmalla ohjauksella sekin selvisi. Tätä täytyy vielä enemmän opettaa. Naksu vois olla ihan jees. Oikein hyvä harjoitus ja miekin opin nostelemaan jalkoja ja juoksemaan pikkuisen lujempaa. Tai siis opin, mutta en jaksanut kovin monesti toteuttaa... Martin toinen treeni oli vauhtiympyrä hypyillä ja putkella, mutta tätä otettiin aika vähän, koska Martti oli jo aika väsynyt (ohjaajasta puhumattakaan).

Panu ja Kerttu pistivät menemään molemmat treenit valonnopeudella ja Panu taisi aikalailla innostua kun pääsi ohjaamaan tuollaista osaavaa rakettia.

Sunnuntaina Rasa aloitti harjoittelun puomilta ja samalla tyylillä kuin keinulla. Tämäkin oli noin lempeällä tyylillä Rasalle pala kakkua. Nopeasti se suoritti koko poimun hienosti ja reippaasti. Keppejä otettiin naksuttimen kanssa ja sekä koira että Panu pääsivät hommasta oikein hienosti jyvälle tästä hommasta. Voi kun vielä saataisiin ne omat kepit joilla harjoitella...

Martin kanssa tehtiin kahdessa ensimmäisessä harjoituksessa valssaustreeniä ja Martti meni just niin kuin pyysin, mutta mie en millään meinannut saada kroppaani toimimaan. Tuli tosi hyvää harjoitusta ja noita oppeja yritän kyllä toteuttaa jatkossakin. Nopeilla käännöksillä kun voi voittaa sitä muuten hiukan kortilla olevaa aikaa. Viimeisellä "kisaradalla" Martti meni oikein hienosti. Esimerkiksi A:lta renkaalle meni oikein loistavasti. Sitten vaan mulle iski väsymys ja ohjaaminen lipsui. Oikein hyvä mieli jäi.

Panu ohjasi Kerttua uskomattoman hienosti ensikertalaiseksi. Parivaljakko teki uskomattoman nopeita ratoja ja minua hämmästytti miten hienosti Panu osasi toimia. Varmaan se urheilutausta vaikuttaa.

Olipas mukavaa oppia ja nähdä tuttuja!! Kiitos erityisesti Riikalle ja Päivikille!