Viikonloppua vietettiin pitkästä aikaa hakukoulutuksessa. Paikkana tutusti Maaninka, seurana SimPek, järjestäjänä Terhi ( KIITOS!!) ja kouluttajana Kari Nuutinen.

Perjantaina aloitettiin aivonystyröitä hierovall teorialla, jossa tuli jo selväksi että nyt ei olla etsimässä mitään kikkakolmosia vaan perushyvää, kohtuullisen simppeliä hakua luvassa jossa etenkin hyvä risteily tulisi olemaan the juttu. Tämä sopikin meille vallan mainiosti, koska meidänkin treenit ovat olleet pitkälti ns. haravointia (eli yksittäisiä pistoja) varsinaisen risteilyn sijaan. 

Lauantaina en ehtinyt KJP:n edustushommien vuoksi aamupäivään mukaan mutta iltapäivästä Marttikin pääsi hakuilemaan. Muuten ihan ok hommaa MUTTA Martti löysi yllätykseksi näkymättömiä päästäisiä tyhjästä teltasta eikä millään meinannut uskoa sitä tyhjäksi. Saatiin se nyt kuitenkin kuosiin mutta kylläpäs se hämmensi - minä olen luullut että valeilmaisut ovat vain rullakoirien juttu... :P 

Sunnuntaina jatkettiin samaa juttua ja taas Marttia vaivasivat häiriöpiilot mutta nyt jo paljon vähemmän kuin lauantaina. Pienet herneet alkoivat selvästi löytää yhteyksiä mutta olipas se rankkaakin, tosi rankkaa pienelle Martille. Koska hinkattiin niitä Martin herneitä niin kovin, niin otettiin loppuun vielä ihan pakokin, joka teki NIIN hyvää! Martti oikein kihisi liitoksissaan :)

Viikonloppuna tehtiin monille koirille paljon pistoja (oikeesti paljon, tyyliin vähintään kuusi, jopa yli kymmenen), käsiteltiin risteilyä ja miten sitä opetetaan ja miten koiran ja ohjaajan pitää toimia risteilyssä, suoria pistoja (jätetäänpäs se viivotin ensi kerralla hakutreeneistä kotio... eli jos koira 20-30 m edettyään kääntyy 90 astetta se kutsutaan pois, muuten se on suora pisto ja rikkoo koiran työskentelyä - aika järkeenkäypää), ilmaisua! (tää alkais opettaan Rasalle rullaa ja Pikulle haukkua jotta Rasa pääsee hakuilemaan vielä tänä vuonna ja Pikku sitten joskus ehken :D rullailmaisunkin opettaminen voi oikeasti olla niin simppeliä ja selkeää kun siinä ei aleta kikkailemaan ja jätetä koiran harteille koko juttua, ihan uskomatonta kehitystä muutamalla koirakolla - WAU!) ja paljon, paljon muuta! Hirmuisesti tuli motivaatiota ja omatkin aivot ovat aivan ylikierroksilla tulevien reeniohjelmien suunnittelusta! KIITOS kouluttajalle ja koko poppoolle, olipas mukavaa ja antoisaa!