Viikonvaihde vietettiin äidin ja muutaman muun kanssa Pellossa erkkaritunnelmissa. Lauantaina oli vuorossa perinteinen tottelevaisuuskoe Pellon Rohki hallissa, joka tarjosi todella hienot puitteet. Kehä olisi mahtunut olemaan aika suurikin, mutta se oli jostain syystä rajattu melko pieneksi, mikä tosin helpotti meitä ja ruudun löytymistä aikalailla. Tuli aika pitkä päivä kun hilauduin koepaikalle heti aamusta tarkoituksena seurata koko koe. EVL oli sitten viimeisenä ja koiria siihen osallistui seitsämän ja Martti oli vuorossa toisena. Tuomarina oikein miellyttävä Heli Kelhälä.

Aloitettiin paikkaistumisella jossa oli hieman löysän oloinen ja kerran oli siirtänyt tassujaan parempaan asentoon: 9,5
Paikkamakuu: samat viat tässäkin: 9,5

Mua taas jotenkin jännitti enkä muistanut ollenkaan verkata Marttia silleen kun olen hyväksi todennut (että otan lyhyeltä matkalta luoksetuloja muutaman, askelsiirtymät ja temppuja) vaan jotenkin olin liian kireä, otin seuraamista vain enkä saanut itseäni oikeaan mielentilaan. höh. Noh, kehään kuitenkin mentiin ja ei se nyt sitten kuitenkaan aivan niin kamalasti mennyt miltä se numeroiden perusteella ja kehässä ollessa tuntui. On meillä paljon kamalampiakin kokeita koettu. Martti on vaan niin herkkä mun tunnetiloille ja on todella selkeästi oppinut sen ettei koetilanteessa saa palkkaa muualla kuin kehän ulkopuolella (jossa sen focus olikin liikaa...). Nyt en saanut sitä ja itseäni rennoksi, mikä näkyi etenkin ekassa setissä. Liikkeet oli ivasti sekoitettu:

Ruutu: 8 löysä merkki, nyki ruudussa ennen kutsua, löysähkö luoksetulo ja seuraaminen
Luoksetulo: 6 Martti jäi vähän yksin kun tuomari puheli niin pitkän aikaa ja en oikein sitten saanut sitä viriteltyä vaikka palkkautuikin ruudusta hyvin :( hirrrrveen hidas siis ja kaksi maahan-käskyä, oisi tuosta voinut nollankin antaa.
Salama: 5 Mokasin itse seuraamisen kun kulmissa menin ihan minne sattuu ja en antanut Martille oikein mahdollisuutta seurata. Lisäksi vielä istumisen seisoi
Seuraaminen: 6,5 löysä ja etenkin perusasennot tosi hitaat ja ponnettomat. Kyllähän se mukana tuli, muutamia hetkiä ihan kunnolla mutta enimmäkseen löysästi. Lisäksi minä valun koiraan päin ja kokaisessa pysähdyksessä painostan koiraa astumalla sitä kohti. AAARRGGHH!! Taasko mie oon alkanu tuota tehdä, kerpele... mutta viteo ei valehtele... Tästä sitten tauolle.

Tässä Miran kuvaama video ykkösosasta, Kiitos Miralle!! :)

Ekan kiekan jälkeen oli semmoinen olo että ei ole totta, tässäkö me taas ollaan ja ei vaan suju ei millään. Tntui siis siltä että meni aika huonosti, Martti läähätteli paljon ja sen keskittyminen ei ollut parasta mahdollista tosiaankaan. Mieluusti se olisi ollut menossa kehästä pois palkalle. Siihen se enin jännitys sitten jäi, sain viriteltyä Martin paljon paremmin ja iloisemmaksi ja rennommaksi (kuten itsenikin). Toinen setti menikin sitten molemmilta paremmalla asenteella ja ilmeellä, harmittavia virheitä tosin taas tehtiin molemmat, mutta ne nyt eivät olleet isoja juttuja koska yleisesti homma toimi.

Ohjattu nouto: 5 Mokasin! Martti lähti merkiltä hyvin, mutta kaartoikin kohti keskimmäistä, josta kuitenkin otti suunnan sinne minne pitikin ja minä just silloin sen pysäytin. Annoin uuden käskyn jolloin Martti luuli että ai sittenkin se keskimmäinen. Pysäytin taas ja annoin uuden käskyn jolloin haki oikean kapulan ja palautti mallikkaasti. Nauratti niin minua kuin tuomariakin ja tuomari kehui sitä miten hienosti se toteutti kaikki käskyt. Ajattelin että tuosta olisi pitänyt nolla tulla, mutta otetaan vastaan ne pisteet mitä annetaan! :)
Hyppynouto: 10 :)
Tunnari: 6 löysä ja tiputti kapulan tullessa, vino loppu pa
Kaukot: 8 ainakin seisomisesta istumaan siirtyi eteenpäin. Siirtymää yhteensä vajaa 10 cm joten tähän ollaan tyytyväisiä.

Hyvillä mielin kehästä pois ja videoista ajatellen niin ei se niin kamalan huonosti nyt siis mennytkään. Martti oli aika ihana! :) Tekee just niin hyvin kun sille antaa mahdollisuuden. Tässä Miran kuvaama video kakkososasta. Yhteensä raavittiin kokoon 233 pistettä, eli 3-tulos ja sijoitus 4/7. Luokan voittivat Sara ja Hukka upealla ykköstuloksella! Onnea!

Oli kyllä mukava koepäivä, ihania ihmisiä! Illan kruunasi vielä vuosikokous jossa sain käydä pokkaamassa Martille Vuoden TOKO-koiran ja vuoden palveluskoiran tittelit :) Aika kivaa vaikka se vuoden tokokoira-juttu onkin ihan vitsi kun eimiset eivät halua tai saa aikaiseksi sinne tuloksia lähettää...

 

 

Kuvat: Outi Uusitalo