Tänään oltiin Martin kanssa kokeessa Joensuussa. Treenithän ovet menneet viime aikoina aika virkeästi, joten toivoin että yhteinen säel olisi mukana myös kokeessakin.

Paikallaolo oli ehkä pelottavin ikinä. Oikealla puolella staffinarttu joka mölisi kokoajan ja liikkuikin. Vasemmalla puolella staffiuros joka on aika monesti lähtenyt litomaan mielenkiintoisinkin seurauksin. Uh... Olin henkisesti valmistautunut keskeyttämään jo paikallaoloihin jos Martin turvallisuus sitä vaatisi. Luojan kiitos piilona oli lankkuseinä, jonka raoista saattoi tilannetta seurata ja varsin tapahtumarikastahan se sitten olikin... Martti oli kuitenkin oma, erittäin varma ja vahvahermoinen itsensä. Häiriöt olisivat olleet monelle koiralle liikaa, mutta Martin ainoat virheet olivat istumisessa yhden etutassun pieni liikautus ja paikallamakuussa pieni vilkuilu naapureihin (aika ymmärrettävää että sen piti välillä varmistaa että mitä siellä nyt oikein tapahtuu). Pisteitä siis 9,5 ja 9.  Sillälailla jäi vähän huono fiilis, että ei kokeissa pitäisi tarvita pelätä oman koiransa puolesta.
Olin jo aiemmin tällä viikolla tehnyt aika paljon mielikuvaharjoittelua kokeesta ja viime päivät oikein konkreettisesti painotin itselleni että ajatellaan pelkästään positiivisia asioita. Canis-lehden artikkeli asiasta oli tosi hyvä ja ajatuksiaherättävä. Sain nyt siirrettyä tämän myös käytännön tasolle. Virittelin Marttia ennen kehäänmenoa aika reippaasti, olin iloinen ja reipas, en vitkutellut. Tästä seurasi se että Martillakin oli tosi mukavaa. Se teki töitä mielellään. Seuraamiseen olen oikein tyytyväinen. Hieman oikealle käännökset olisivat voineet olla paremmat (mistä pisteet lähtivätkin). Pisteitä siis 8,5.
Idarissa istuminen seisomiseksi ja olisin toivonut aktiivisempaa seuraamista. Tuomari huomautti istumisen lisäksi hitaahkosta seisomisesta. Pisteitä 6.
Luoksetuloa ollaan nyt näköjään treenattu oikein. Hyvät pysähdykset, lähti aina reippaalla laukalla, noin 1,5 m ennen minua siirtyi raville ja hyvä lopetus. Pisteitä 9. Tästä lähdettiinkin sitten huilille ja välipalkalle.

Toinen osio alkoi ruudulla: Ruudussa oli selkeästi liikaa virtaa josta keskittyminen kärsi. Meni merkille, mutta merkillä viereisen kehän käskytyksestä maahan. Sitten sillä menikin pakka sekaisin että mitä tässä oltiin tekemässä ja ruutu hukkaantui ihan kokonaan. Sain tuomarilta luvan käydä lähettämässä sen uudestaan ruutuun ja sitten se löytyikin. Pisteitä siis 0.
Ohjatussa pikkisen railakas merkki (mutta ihan oma-aloitteisesti se kyllä muisti merkin olemassaolon) josta johtuen yksi tassu alueen ulkopuolella. Hienosti toi vasemman joka oli ihan ruudun vieressä. Pisteitä merkistä johtuen kuitenkin 0. Oli kuitenkin niin hyvä mieli etten vaan viitsinyt käskyttää uudelleen merkille vaikka näin että tassu on ulkona.
Hyppynoudossa heitin taas kapulan ihan minne sattuu. Hyvä hyppy ja nouto mutta jouduin antamaan uusintakäskyn uuteen hyppyyn (ei olla nyt reenattu noita vinoja heittoja) joten pisteitä 6.
Tunnarissa oli liian kierroksilla haistellakseen, joten ei sitten oikein pystynyt toimimaan. Väärä kapula ja pisteitä 0. Vähän omaakin mokaa kun kehuin hyppynoudosta.
Kaukoissa ihan sama homma. Hirmuisen kierrokset ja siksi huolimattomuutta ja kamalaa etenemistä. Pisteitä 0.

Yhteensä pisteitä 141 eikä tulosta. Jäi kuitenkin hyvä mieli, kun Martilla(kin) oli niin kivaa. Se olisi ihan mielellään vielä jatkanut toisen samanmoisen satsin liikkeitä. Kyllä se vaan menee niin että se toimii just niin kuin minäkin. On vielä paljon opittavaa tuosta virittämisestä ja omasta virittäytymisestä mutta jotain on jo vissiin opittukin. Paljonhan meillä on treenattavaa vielä, mutta ei se nyt ollenkaan pöljemmältä tunnu. Oikeastaan tekisi mieli jo vähän reenailla, mutta annetaan toiselle kuitenkin se luvattu koeloma. :)
Kiitos paljon huipulle liikkurille ja Lauralle avusta! Lauralle ja Taimille myös suurensuuret onnentoivotukset! Tyypit vetäisivät ensimmäisestä kokeestaan 198 pistettä, luokkavoiton ja KP:n!! Mahtavaa ja hienon näköistä menoa. Taimin koekertomus löytyy heidän omasta blogistaan (osoite tuossa sivummalla).