Olipas hyvät ja teemanmukaiset treenit! :D Noste oli jotenkin ihan hurjan kiinnostunut Mei-bortsusta jonka kanssa se on aika usein päässyt leikkimään. Aloitettiin häiriöluoksetulolla. Tein kujan namikipoista, noutokapulasta ja vesipullosta ja siitä suora luoksetulo (Jaana seisoi vielä siinä lähellä). Eka meni hyvin, sitten vaikeutettiin niin että Jaana meni kyykkyyn ja se olikin jo aika paljon vaikeampi ja kiersi kohtuu ison banaanin. Tein vielä uuden niin että kutsuin jo matkalta ja nyt ei väistänyt. Otettiin vielä Bruno-colliekin siihen lähelle ja se ei aiheuttanut mitään ongelmia. Läpi treenin palkkaus jotenkin heikentyi koska lelut menivät soraisiksi ja toisaalta liikkeen jälkeen keskittyminen helposti meinasi herpaantua toisten koirien suuntaan.

Jatkettiin normitreenaamista. Seuraamista melko pitkästi käskytettynä. Huomautin aina jos herpaantui ja palkkailin välillä kun meni hyvin. Ihan kohtuullisestihan tuo mukana kipitteli. Jäävät tein peruuttamalla, hyvin meni.
Noudossa lopun palautusvauhti voisi olla parempi, sitä koitettiin hetsata mutta tilanne oli vaikea kun kapulan lähellä treenaili muita koiria. Kehumalla sain kuitenkin sitten nousemaan ja itsevarmuutta nostettua. Monta kokeilua kuitenkin vaati mutta ihan hyvä että kesti toistoja joten voitiin kokeilla.
Kaukoissa Jaanalta hyvä huomio että käsimerkki on kaukaa ihan erilainen mitä läheltä. Tämäkin pitää siis muistaa huomioida. Selittää osaltaan sen miksi kauempaa ei tee niin napakasti ja täysillä asennoilla kuin läheltä.
Loppuun vielä hyppyä, palkaten hypystä ja sitten vielä ihan koko setti mutta palkaten istumisestakin.

Nyt pari päivää kenties huilia, perjantaina Suonenjoella taas ylempien juttuja, lauantain valkassa voisi katsoa noudon ja / tai seuraamisen häiriöitä yms. Sunnuntaina on kans ehkä valmennus kun pitäisi olla nuorten koirien tokoringin valkka. Ei vaan ole kuulunut siitäkään mitään joten ehkä on, ehkä ei...