Tänään oli Pekka Korrin ja Riitta Jantunen-Korrin pitämän tokokurssin ensimmäinen päivä. Päätin ottaa Martin mukaan ja aloitettiin aamusta heti Pekan opissa. Teemaakaan ei tarvinnut miettiä koska se oli päätetty valmiiksi: Noutoa siis! Koska meillä on ongelmana lähinnä hidas palautus niin tehtiin ensin siivekkeen kiertämistä ja yhdistettiin se noutoon niin että ensin heitetään kapula, lähetetään koira, ollaan itse kokeenomaisia, vapautetaan koira kiertämään siivekettä ja siitä palkkakupille. Marttihan oli aivan liekeissä! Tavoitteena siis että noutokapula on ikäänkuin rahaa jolla Martti saa ostaa namia :) Haukkumiseen Pekka ehdotti että jätän koiran istumaan, menen lähemmäs kapulaa ja llähetän siitä noutoon.
Ehdittiin ottaa vielä tunnaria jossa onneksi tuli oma vasta kolmannella! Tässä Pekka ehdotti että menisin itse samalla lailla lähemmäs kapuloita, koska Martilla on kiire mun luokse. Samalla mun omasta käytöksestä löytyi iso virhe ja epäloogisuus, eli olen aikalailla samanlainen toipa Martti oikean tai väärän. Täytyy siis olla jäykkä ja seisoa asennossa (koemaisesti) kun Martti tuo oman ja jos ottaa väärän niin ryhti laskee, aletaan puhua yms mitä ei kokeessa voi tehdä. Tuli tästä muuten mieleen Taimin Pieksämäki-tunnari, oiskohan tässä jotain itua? Ennen reenejä Pekka pyysi leikittämään Marttia ja tutut voivat varmaan arvata miten meinasin sulaa sukkiini kun kommentti oli että sehän leikkii ihan hyvin!! \o/ ja leluna siis ihan narupallo.
 

Riita kanssa tehtiin sitten seuraamista. Ensin hitaassa käynnissä neliökävelyä isolla askelella kulmassa ja tämä toimi aikas loistavasti! Takapää toimi kivasti. Toisena juttuna otettiin tiiviyttä ympyrällä myötäpäivään jonka keskellä oli namikuppi. Tulipahan muuten tiivistä seuraamista! Tässä pitää vaan opettaa Martti menemään kupille mun takaa, muuten alkaa edistää liikaa. Vaihtelevuus olisi tosi tärkeää että kumpikaan meistä ei kyllästyisi seuraamiseen ja ettei siitä tulisi liian kaavamaista. Palkkaamiseen voisi käyttää myös esim. agilityesteitä.

Yleisiä mieleenjääneitä juttuja koulutuksesta ja luennolta (ja paljon jää vielä kirjaamattakin):
- Treeneihin ja kisoihin sen kummempaa virittelemättä koiraa tai sitten pitää _aina_ viritellä ennen treenejäkin.
- Vihjesana ennen suorituksen alkua joka virittää koiraa
- Harjoittele muitakin kokeen osia kuin vain itse liikkeitä!
- Harjoittele palkkamattomuutta (ja silloin ei korjata virheitä - mieti jo varalta joku varaliike)!!!
- Koirat eivät pidä yllätyksistä palkkauksessa ja tekevät varmemmin ja paremmin kun tietävät mitä on tulossa

Hyvä kurssi ja huomenna jatketaan :)