Viikonloppu vierähti hakukurssilla "kotosalla". Kouluttajana Lea Kilpeläinen. Lauantai aloitettiin mielenkiintoisella teorialla, jossa käytiin läpi mm. erilaisia syitä erimoisiin maalimieskäyttäytymisiin. Esimerkiksi paineistumisen vaikutuksia ja sitä miksi koirat haukkuvat missäkin. Martin suhteen pääteltiin että sen tapa kiertää mm:n taakse haukkumaan voi olla toisaalta pientä komenteluakin ja paimenkoiran yritystä ajaa toinen liikkeelle. Myös kaivaminen voi olla seurausta tästä. Muutenkin tuli paljon asiaa haukkuilmaisusta (kaikki kurssilla olevat koirat olivat haukkuvia) kun se monesti sivuutetaan vähän liian helposti eikä opeteta kunnolla. Kaikki koirat tekivät molempien päivien ensimmäisinä juttuina ilmaisuharjoitukset (joista suurin osa liinassa jotta sopivaa välimatkaa voidaan helposti säädellä). Suuri osa koirista myös pyydettiin istumaan tai maahan, jotta niiden on helppo ilmaista ja säilyttää korrekti välimatka samaan aikaan.
Omista koirista Rasalle tuli suurin edistysaskel siinä että siltä irtosi jo ihan kunnollista haukkusarjaa! Enpä olisi ihan heti uskonut! :) Rasan työskentely oli muutenkin  ihan uskomattoman sitkeää. Se joutui välillä etsimään ihan tosissaan ja kauan ennen kuin haju löytyi mutta into siltä ei loppunut kesken. Tosi iloinen olen tästäkin edistyksestä.

Tällä kurssilla ei murehdittu juurikaan suoria pistoja. Maasto oli kumpuilevaa ja hajut kulkivat siellä niin ettei ihminen oikein pystynyt muuta kuin päättelemään koiran toiminnasta. Useassa tapauksessa huomattiinkin että kyllä ne menevät hyvin ja suoraan elleivät ole jo saaneet hajua maalimiehestä tai etsiydy itsenäisesti tuulen kannalta sopivampaan paikkaan. Hienosti koirat osasivat lukea maastoa ja ilmavirtauksia ja hakeutuivat paikkoihin joista saivat hajun hyvin.

Itselle tuli hyvin varmuutta siihen että Martti osaa homman hyvin ja löytää kyllä maalimiehet. Minun on aika turha jankata sen kanssa että jossain kohtaa on pakko mennä tikkusuoraan jos se itse tietää paremmin mistä saa hajun. Varsinkaan kun hausta ei ole tarkoitus tehdä meille sen suurempaa kilpaurheilua vaan pitää kivana harrastuksena joka on molemmille mukavaa ja motivoivaa. Päälimmäisenä ajatuksena kuitenkin täytyy säilyttää se että se reagoisi mahdollisimman pieneenkin hajuun ja ottaisi siitä selvää.

Kurssi oli hirmuisen antoisa ja porukka aivan mahtavaa! Kiitos Lealle ja muulle poppoolle! Tervetuloa uudestaankin ;) Lisää kurssijuttuja on / tulee varmaan ainakin Peltikorjaamoon ja Loikkasen blogiin.