Paljon on puuhailtu (kotitokoa ja joku esineruutukin), määrällisesti enimmäkseen kotona mutta ne mieleenpainuvimmat jutut ovat olleet kyllä nyt ihan jossain muualla. Perjantaina oli siis nuorten koirien tokoringin pääsykoe. Harmittavaa oli se, että kiinnostus rinkiä kohtaan oli kovin vähäistä, näyttöön tuli vain viisi koirakkoa. Ja taso ei ollut kyllä viimevuoden tasolla mutta nyt pääsi suhteessa enemmän koiria rinkiin (kolme, viime vuonna taisi päästä vain kaksi).

Aloitettiin alokasluokan paikkamakuulla. Ihan heti alussa yksi rivin koirista lähti haistelemaan vieruskaveria, joka sitten kävi tämän haistelevan koiran päälle ja mukaan syöksyi Nosteen vierestä vielä yksi koira. Neljäs taisi lähteä fiksusti karkuun. Noste pysyi kko ajan rauhallisesti maassa, eikä vaikuttanut edes ahdistuneelle. Luojan kiitos ollaan treenattu paikallaoloja monenlaisissa ryhmissä ja paikoissa ja häiriöiden kanssa. Koitin mennä mahdollisimman rauhallisesti Nosteen luo, vapautin ja menin sivummalle jossa palkkasin ja päästin sen pissalle. Huhhuh... Uusintapaikkis meni ihan hyvin muuten mutta tokalla käskyllä vasta maahan. En oikein valmistellut sitä kunnolla ja tähän pitää muistaa kiinnittää huomiota koska kokeissahan se odotusaika on pitkä.

Oltiin vihoviimeisiä yksilösuorittajia, tosin muiden suoritukset menivät nopeasti joten ei tarvinnut kauaa odottaa. Noste tuntui valmistelutreeneissä tosi hyvälle, joten en ihan hirveästi enää kehään mennessä jännittänyt. Alitettiin vapaanaseuraamisella. Se meni meidän tason mukaisesti tai vähän yli. Hyvä kontakti, vähän oli liian väljää mun makuun ja osa käänöksistä edelleen aika hapuilevia mutta eivät totaalisen huonoja.
Seuraavaksi sitten luoksetulo, jossa empi vähän loppuasentoa ja tuli hirmuisen hitaasti sivulle. Tämähän jo tiedettiin vähän epävarmaksi asiaksi.
Kapulan pidossa en keksi oikein mitään huomautettavaa. Hyppäähän se ottamaan kapulaa mutta toisaalta mun makuun se on huomattavasti parempi kun se haluaa sen kapulan.
Hypyssä (vapaavalintainen liike) reagoi hieman liian hitaasti pysäytyskäskyyn mutta muuten ihan mallikas.
Liikkeiden välissä palkkautui oikein hyvin ja oli koko ajan iloinen pieni touhuaja. Leikittiin vielä kehän ulkopuolella ja ihan lopuksi treenattiinkin vielä yhtä aikaa muutaman muun koirakon kanssa. Tehtiin käännöksiä, luoksetuloa ja jääviä, ajatuksena tehdä kokeen palauttava treeni ja muutenkin vähän humputella.

Eilen tuli sitten viesti että ollaan kahden muun koirakon kanssa päästy mukaan tokorinkiin. Tällainen palaute saatiin: 

  Koira työskenteli hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa; tasainen näyttökoesuoritus. Koira vastasi kehuihin mukavasti.

:) Ihan huippua! Töitä on tehty ja ihan mukava että se joskus näkyykin. Katsotaan miten ne "oikeat kokeet" sitten sujuvatkaan... Kaksi viikkoa aikaa ekaan viralliseen starttiin!

Tässä vielä video näytöstä:
https://www.youtube.com/watch?v=Fg_85BgtCZc&list=UU-2NtMIXhCj91EulueuflEw