Aloitetaanpas tästä vuodesta: Martin kanssa tavoitteena ollut JK3 saavutettiin kahteen otteeseen. Tokossa EVL ykkönen antaa edelleen odottaa itseään. Mihinkään suurempii kisoihin ei siis päästy osallistumaan tänä vuonna. Tavoitteita on jo asetettu ensi vuodelle, joista konkreettisimpia ovat jälleen EVL1 -tulos tai jäljeltä ykköstulos. Nämä siis sitä silmälläpitäen että olisipas aika mahtavaa saada osallistua Martin kanssa jomman kumman lajin SM karkeloihin (ilman sen kummempia tulostavoitteita tosin). Haku pidetään edelleen mukana, mutta vielä tässä vaiheessa vuotta ei pysty sanomaan miten ehditään kokeissa käymään. TOKO ja jälki laitetaan nyt kuitenkin etunojaan ja tulevat kokeet määrittävät melko pitkälti sen miten paljon kokeita ja mitä lajia tullaan painottamaan.
Martin osalta kyllä suurin yksittäinen juttu tänä vuonna on ollut tukisukkisryhmä! <3 Siitä voisi kirjoittaa vaikka kirjan, mutta tyydyn nyt vaan lyhyesti kirjoittamaan että mahtava porukka, loistavia tuloksia ja suunta eteenpäin! :)

Rasankin osalta laitan nyt itse tavoitteet koska olen sen ohjaukseeni kaapannut. Sen kanssa siis tavoitteena AVO 1-tulos tokossa viimeistään kesällä. Sen voisi viedä kokeeseen oikeastaan milloin vain mutta haluan vielä seuraamisen kunnolliseksi ja paikkamakuuseen varmistaa että sillä on turvallinen ja luottavainen olo. Koetan jaksaa jatkaa Rasan kanssa tokoilua kesälläkin jotta syksyllä voitaisiin ehken korkata voittajaluokkaa. Elättelen myös toiveita että Panu lähtisi sen kanssa PK kentille...

Vertin tavoitteena on kuntoutua terveeksi, saada lisää riistakokemuksia (sille ammuttiin hirvonen tuossa joku aika sitten joten lupaavalle näyttää) ja pyörähtää näyttelyissä.

-------------------------------

Sitten niihin eilisiin maneesitreeneihin: Martti sai aloittaa ja ensin mentiin kehään ja leikitin sitä. Siitä sitten lyhyt rauhoittuminen ja tunnari lähes kokeenomaisesti. Meni aivan loistavasti! Luoksetulossa ekassa lähdössä haukku (en noteerannut) ja pysähdyksestä takapalkka. Ajattelin ottaa uudestaan pysäytyksen, mutta Martti tiesi että seisomisen jälkeen tulee maahanmeno ja meni maahan. Nostin sen kaukokäskyllä seisomaan, otettiin vielä maahan pysäytys + palkka ja loppuosa herkkunamilla. Ruudussa haukahti merkille, mahtava ruutu jossa suoraan maahan. Kehuin hassusti, joten lähti tulemaan minua vastaan ruudusta kun menin palkkaamaan. Otettiin vielä loppuosa erikseen ja sekin sujui hyvin. Ohjatussa hyvä merkki (palkkasin) ja siitä ajatuskatko ja keskimmäiselle! Ei ottanut vielä kapulaa ja minä palautin sen merkille (vaikka olisi kannattanut ohjata oikealle kapulalle...). Uusinta sitten hyvin. Tämän jälkeen vielä yksi (tarpeeton) merkki. Olin vähän tyhmä ja tein tässä itse virheitä. Ensin se väärän kapulan korjaus olisi kannattanut tehdä toisin ja olisi pitänyt viedä vielä merkille ja lähettää uudestaan noutoon, eikä ottaa uutta merkkiä kuten tein. Noh... jospa sitä jotain oppisi...

Rasa sai tulla paikkamakuuseen jossa sen ilme taas rauhallisempi. Muutaman kerran vaihtoi lonkka-asentoa ja hirmuisesti kiinnostui kaverin iloisista kehuista mutta pysyi muuten rauhallisesti. Tähän alkaa pikkuhiljaa kehittyä sellainen oikeanlainen mielentila! Tehtiin myös kontaktiharjoituksia ilman käskyä ja pikkuisen seuraamista pallolla. Väliin luoksetulon loppuasentoa (joka tulee jahkailun tuloksena olemaan edessä) ja itse luoksetulo.