Ei sitten paljon reenailtu lauantaina kun Pikku päätti (taas) karata pihasta ja Noste ampaisi mukaan (koska on kivaa juosta). Voi luoja että ärsyttää tuo Pikku. Miten voikin koira olla niin maaninen? Se sinkoilee kaiken elävän (linnut, hirvet, jänikset, oravat jne) perään ja menee niistä ihan sekaisin. Osaltaanhan siihen varmasti vaikuttaa sekin ettei sille olla pikkupentuaikana osattu opettaa sitä että ihmistä pitää kuunnella ja että ihmisen kanssa pitäisi tehdä yhteistyötä. Kun se on kerran oppinut pärjäämään "omillaan" niin sitä on tosi vaikea muuttaa. Mutta onhan siinä suurin osa ihan sisäsyntyistä käytöstä. Suurin osa tuntemistani metsästyskoiristakin kyllä pitää yhteyttä paremmin... Mutta jospa sen vielä joku susi joskus söisi... Tiedän että tietyissä piireissä ei saisi porkkiksista sanoa mitään poikkipuolista ja että kun näitä ääneen sanoo niin saa leiman otsaan ettei vaan osaa koiraansa kouluttaa (koska koirissahan ei _koskaan_ voi olla mitään vikaa jos ne eivät ole ns näyttelyorientoituneista kenneleistä ;) ).

Mutta asiaan: Sunnuntaina aksattiin, tässä muutama video. Noste oli reilun parin tunnin juoksulenkkirallattelun jälkeen (meni vielä kaverikoiran kanssa) jo hiukka väsynyt ja mie en ole kyllä vieläkään päässyt oikein rytmiin kiinni (no hei... pitäskö joskus jopa treenata niin vois auttaa) mutta ihan mukavaa oli.

Video. osa 1: http://youtu.be/CRZ6elSUBaI?list=UU-2NtMIXhCj91EulueuflEw

Video: osa 2: http://youtu.be/XpiQy1dUjVo?list=UU-2NtMIXhCj91EulueuflEw

Nosteesta on ehkä se enin reikäpäisyys treeneissä katoamassa, se ehkä tarkoittaa sitä että se alkaa kasvaa aikuiseksi. Pitää muistaa vaalia sen tekemisen intoa ettei se mene sellaiseksi suorittamiseksi. Ja pitää muistaa kuitenin olla tyytyväinen, sen ei tarvitsekaan olla mikään bordercollie.

Maanantaina oli vanhempainilta ja samalla kävin reenailemassa. Vanulen kentällä tokoa, noutoa (tää alkaa muutan olla hyvällä mallilla), luoksetulon stoppia (en saa nameilla tarpeeksi matkaa mutta stoppaa lyhyestä hyvin), luoksetuloa muuten (vahvistin vauhtia leluun juoksulla ja sitten loppuasentoa erikseen), seuraamista (etenkin takaosan käyttöä ja tiiviyttä, tää on aika huonolla mallilla edelleen mutta on paranemaan päin, hauska oli huomata että nopeuden muutoksissa ei ole nyt mitään sen ihmeellisempää vaan homma on aikalailla samanlaista kaikissa nopeuksissa), jäävät otettiin (pääpainokatseen suunnalla lopussa) ja tietenkin vähän kaukoja. Hyvinkin näyttää sille että ois helmikuussa koekunnossa!

Kotimatkalla käytiin pilkkopimeässä (otsalampun valossa) ajamassa pari tuntia vanha peltojälki. Pituutta oli reilu 300 m ja nurmipelto kyseessä. pakkasta noin nelisen astetta ja hirmuinen tuuli. Lähetin koemielessä vähän lennosta ja hieman tarkistellen aloitti. Veti todella paljon ja oli jotenkin tosi kiireisen ja vahvan oloinen, ihan kuin jälki olisi ollut vasta tehty. Ehkä keli vaikutti? Kepeistä nousi 5 / 7. Muutamalla suoralla ei meinannut pysyä jäljen päällä (sivutuuli) johon jäi yksi keppi ja lopussa oli noin 150 m kaarteita, jonne jäi toinen. Kaarteet ovat edelleen paljon huonommat mitä suorat. Kulmissa tarkastelua mutta vain yksi isompi lenkki. Keppien ilmaisut tosi nihkeät ja välillä jäljestystä haittasi jäätynyt vesi, joka selvästi aiheutti epämukavuutta kun Noste ei halunnut jäätä rikkoa. Voi kun vielä pääsisi edes muutamat jäljet tälle vuotta ajelemaan... ollaanhan me se 20 ajettu jo tälle kesää mikä oli tavoitteenakin mutta nyt on intoa tähän hommaan.