Lauantaina lähdettiin aamuyöllä ajamaan kohti Kiteetä mielessä taas koiraharrastuksen mielekkyys muutaman tunnin yöunien jälkeen.... Koepaikalla olikin sitten jo positiivisempi mieli kun paikalta löytyi niin paljon tuttuja (itse asiassa kaikki voittajaan osallistujat olivat tuttuja). Itse koe aloitettiin jäljellä. Janalle tultaessa en ottanut Marttia tarpeeksi topakasti sivulle vaan lähetin sen ikäänkuin lennosta. Eteni kuitenkin rauhallisesti mutta ihan mukavasti ja nostikin jäljen tosi hyvin. Valitettavasti se vaan olikin sitten väärä jälki... noh, älysin sentäs kehua ja jatkettiin matkaa huomattavasti epävarmempina. Sitten Martti taas merkkaili jälkeä ja ajattelin vahvistaa heti mukaan lähtemällä. Harmi vaan että se oli sitten takajälki (ilmeisesti Martti ajatteli että koitetaan nyt jotain muuta kun eka ei kelvannut). Lähti aikas epävarmasti ajelemaan sitten kuitenkin oikeaan suuntaan.
Meni jonkun 20 m ihan ok ja sitten matkanteko loppui siihen. Piehtaroi, putsasi nenää ja oli muutenkin paineistuneen oloinen. Mie onnistuin olemaan ihan rauhassa paikallani ja odottelin että mitähän nyt tapahtuu. Sitten se jotenkin kiemurteli, ei näyttänyt yhtään jäljestävän ja meni vielä sellaisesta paikkaa joka oli mustanaan hirven jälkiä. Tässä vaiheessa olin jo ihan varma ettei me nyt jäljellä ainakaan olla ja aloin kaivamaan puhelinta että soitan Panulle että me keskeytetään. Silloinpas Martti löysi kepin. Ja mun olettamuksista huolimatta vielä oman jäljen kepin. Siitä solmu sitten purkautui ja Martti ajoi lopun jäljen tosi hyvin. Muutama ihan pienenpieni tarkistus, kohtuullisen reipas vauhti ja loistavat keppien ilmaisut. Kaikkien keppien kanssa ja janan 32 pisteellä olikin jo ihan hyvä mieli. Aikaakin jäi ihan kivasti.

Seuraavaksi esineruutuun. Martti oli tosi outo ja oikeastaan aika pahoinvoivankin oloinen ennen ruutua. Aluksi liikkui ihan mukavasti mutta huomaa kyllä ettei ole suurta  motivaatiota esineitä etsiä. Mukaan tarttui vaan yksi esine ja ruudusta 9 pistettä.

Tottikseen siirryttäessä ilma oli jo polttavan kuuma. Varjossa 26 astetta. Martti tuntui viritellessä ihan mukavalle mutta kehään mennessä iski järkytyskooma. Seuraamisessa ihan muutama ok pätkä. Istuminen erinomainen, maahan meni hitaanlaisesti, luokse ravasi :( Seisomista ei tehnyt ollenkaan vaan hiippaili mukaan! Kaikissa noudoissa pudotti ja ei meinannut lähteä palauttamaan. Esteet kuitenkin teki, ihme kyllä! Eteenmeno muuten ok, mutta maahan tarvittiin kaksi käskyä. Paikallamakuusta nousi lopussa istumaan ja olikin aika tuskaisen oloinen :-/ Eipä paljon juhlittanut vaikka saatiin juuri ja juuri 70 pistettä raavittua.

Kokonaistuloksena siis 241 pistettä, II-tulos, JK3 ja kolmas sija (tuomarina Varma Makkonen). Olen siihen tosi tyytyväinen että Martti jaksoi helteestä huolimatta jupitella kokeen läpi. :) Ja sitten nenä kohden seuraavia kokeita!