Olipas ahkera viikonloppu! Perjantaina ajelin koiruuksien kanssa Vääksyyn Lauran luo. Päätettiin olla perjantaina heti ahkeria ja reenata Lauran ja Tomin ihanalla pihamalla kun ei jaksettu lähteä merta edemmäs kalaan. Rasa sai aloittaa merkillä joka aikas kivalla mallilla nyt, sitten ohjatun suuntia josta molemmat onnistuneesti. Seuraavaksi muistaakseni tunnari, jossa tyypillinen virhe korkeassa vireessä eli otti viereistä eli heti kun sai hajun nenään... Kaukoja tehtiin läheltä, nämä yllättävän hyvät! Loppuun vielä luoksetuloa jossa ekalla jumitus kun luuli että tehdään vielä kaukoja, voi hassua pientä koiraa! Laura heitti stopista palloa. Muuta en nyt luoksarista muistakaan... kai ne ihan ok muuten menivät?

Martti teki samaa settiä, eli ensin ohjattua, jossa meinasi kokonaan sivuuttaa merkin!? Martti!! Ihme homma! Sitten kun saatiin koko liike toimimaan niin siirryttiin tunnariin. Ihan pihalla, oijoi.... Ja tämä jatkui lauantainakin... Kaukot sentään oikein jees ja luoksetulo samoin. Tein siis vähän typerästi palkattomana koko setin niin että sai kissanruokapalkan vasta luoksarin vauhdikkaasta lopusta. Ok, kokonaisuuksia pitäisi tehdä mutta ehken kuitenkin sellaisilla liikkeillä joita on reenannut useammin kuin kerran tai kaksi kuukaudessa. Noh, ei se rikki mennyt ja iloisella mielellä ainakin suoritti.

Lauantaina oltiin sitten päivä seuraamassa palveluskoirien SM karkeloita. Hienoja suorituksia oli mutta on se oikeasti aika vaativa laji niine jäätävän pitkine odotusaikoineen (jotkut koirakot saivat odottaa oikeasti ikuisuuden seuraamisen aloituspaikalla kun toinen vei koiraansa paikallaoloon). Shoppailtuakin tuli mutta onneksi kuitenkin aikalailla kohtuuden rajoissa :)
Illalla mentiin uudelle kentälle reenaamaan jossa osa liikkeistä nurmella ja osa hiekalla ja pientä ulkopuolista häiriötäkin saatiin (Martti muutaman kerran pöhkäsi paikalle tulleelle autolle, ei yhtään hyvä juttu mutta kieltämällä uskoi onneksi kohtuu hyvin). Pitkän päivän jälkeen oli suunnitelmissa ottaa kaikki EVL liikkeet ja vain Martti tälläkertaa mun koirista hommissa. Aloitettiin paikallaoloilla, jotka hyviä ja kehään menokin ihan jees. Sitten omalla vuorolla kehääntuloseuraaminen, josta namipatukalla palkkaus. Seuraavaksi Z, muistaakseni istu-seiso-maahan. Palkkailin paljon, maahanmenon taisi ekalla istua joten uusittiin. Sitten ohjattu, jossa hyvä vasen (hieman löysä merkki ehken...?) ja unohdin ottaa oikean. Tunnari taas ihan kaameaa säätöä. Loppuun luoksetuloa jossa suora, sitten Laura takapalkkasi pysäytyksen, itse palkkasin maahanmenon ja vielä loppuosio reippaasti josta patukkapalkkaa. Hyvä asenne!
Toisessa setissä taidettiin aloittaa ruudulla, joka ekalla (tyhjään) hieno! Hinkkasin sitten vielä kun halusin läheltä hioa paikkaa ja sehän sitten meinasi ihan hajota mutta sain pidettyä pään kylmänä ja tuli onnistumisiakin. Metskunouto tasamaalla ok, loppu ravilla. Kaukot tein muistaakseni takapalkalla mutta en nyt oikein muista niistä sen enempää... Loppuun seuraaminen joka aika kivalla ilmeellä. Pientä tekniikkahäröä, eli olisi voinut tehdä takaosallaan paremmin töitä mutta oli hiljainen ja silti hyvässä vireessä. Nämä olivat oikein onnistuneet treenit Martin osalta. Palkkaus enimmäkseen namipatukalla joka toimi ja toi hyvää virettä ja uudessa paikassa itseluottamuksen vahvistamista paljon palkaten.

Sunnuntaina vielä ennen kotiinlähtöä yhdet tokot. Rasa sai tehdä paikallaolot Taimin kanssa. Istumisessa liikkui sen verran että kääntyi hieman vinottain piiloa kohti :-/ Paikkamakuu hyvä. Molempiin kuitenkin aika korkea vire.
Martti aloitti mun koirista yksilööiikkeet ja tehtiin alkuun seuraaminen palkatta. Se oli aikalailla koemoodissa eli ei ihan niin hyvässä vireessä mitä olisin halunnut mutta mulle ihan hyväksyttävä suoritus. Sitten oli tarkoitus tehdä ruutu jossa palkka valmiina. Ei mennyt muistaakseni ykkösellä merkille vaikka se oli ihan selkeä. Pyysin pois ja otin uudelleen ja merkiltä lähtikin sitten häiriömerkille... voi itkevä viulu! Noh, Martti takaisin aloituspaikalle (ei ollut niin aktiivinen että sen olisi saanut siitä kunnolla ruutuun ja toisaalta en halunnut haparoinnista antaa isoa palkkaa), kävin näyttämässä ruudun ja sittenhän se sujuikin. Puuh, puuh! Ruutu oli kyllä hieman hankalassa paikassa jossa valon ja varjon vaihtelua ja valkoinen häiriömerkki näkyi matkalta taas tosi selkeästi mutta ihan reenin puutettahan tuo on (ja motivaation toisaalta myöskin).

Rasa aloitti seuraamisella jossa mukana kainalopallo. Teki ihan kivasti enimmäkseen. Rasa oli ihan tulisilla hiilillä ja poltii varmaan aika paljon paukkujaan heti alkuun kun yritys ja into oli niin kova. Sitten kävelin ensin salaman läpi kun Laura käskytti, oikein hyvä. Sitten palkkailin jäävät, jossa seisominen epävarmin (noh, ihmekkös tuo, sitä on tehty vähiten). Oiskohan sitten tehty luoksaria...? Heitin itse palloa stopista ja maahanmenosta. Nämä reippaat. Sitten ruudun paikkaa naksulla ja nameilla läheltä. Ihan ok aluksi mutta huomasi että keskittyminen alkoi herpaantua ja homma meni vaikeaksi :-/ otin vielä ruutuun pallolle juoksun. Sitten pari merkkiä jotka hienot eikä kummassakaan valmista palkkaa! Ohjatun suunnat taas ihan kadoksissa. Ei meinannut millään mennä oikealle (edellisenä lauantaina ei muuten löytänyt vasenta...) mutta vasen löytyi helposti. Meinasi usko loppua ratakiskon lisäksi... Jonkun onnistumisen jälkeen lopetettiin.
Tein kyllä tyhmästi kun en ottanut vaikeimpia ja eniten ajattelua vaativia juttuja alkuun. On ihan eri asia tehdä PK tottisliikkeitä putkeen kun ne ovat niin yksinkertaisi ja helppoja kuitenkin suorittaa. Sitten kun tulee noita paljon ajattelua vaativia tokoliikkeitä monta putkeen ja koira ei ole siihen tottunut, niin ei se jaksaminen välttämättä noin ykskaks niihin riitä ja iskee itseluottamuksen puutekin kun ei vaan jaksa enää kunnolla (varsinkin kun se oli alusta saakka niin täynnä virtaa jakiihkeä, niin äkkiä sitten kuluttaa sen jaksamisensa loppuun). Harmitti vähän oma tyhmyys mutta ei se ehken rikki mene. Pitää vaan muistaa ottaa tuokin huomioon.

Iso kiitos Lauralle mahtavasta viikonlopusta!