Eilen siis treenattiin Päivikin huomassa Kerimäellä tokojuttuja porkkisporukalla (Laura, Päivikki & mie).

Aluksi otettiin paikallaolo ja Martista oli aivan supermahtavaa kun oli maailman ihanimmat tytsyt paikalla. Nameilla vein riviin ja itse paikallaolot olivat hyvin Marttimaisen varmoja ja rauhallisia. Sen se osaa, vaikka välillä olisikin taukoa.

Yksilöhommelit aloitettiin käskytetyllä seuraamisella. Oli ihan jees, ihan mukava kontakti, vire olisi voinut olla vieläkin parempi ja paikka pysyi lähinnä siksi että oli hihnassa ;) Tämä on kuitenkin mennyt eteenpäin, kun vielä muistaa itsellä pitää oikean asenteen ja palkata _kunnolla_ eikä sais sitä seuraamista oikein kammoksuakaan (ainakaan tuollaisen herkän koiran kanssa).
Tästä jääviin (PK-tyyliin), joissa istuminen hitaahko, maahanmenon säädin itse (suoraan juoksuun, ei hyvä) ja seisominen kohtuullinen. Hyviä huomioita tuli siitä, että pitäisi muistaa Martinkin kanssa leikkiä niitä jääviä eikä aina vaan junnata liikkeitä. Naksuteltiin vielä jossain vaiheessa nopeita istumisia ja se toimi! Ah, tämän muistamme ottaa ohjelmistoon!
Tunnari koetyyliin (ehkä aavistuksen lyhyemmällä matkalla mut kuitenkin). Etsi kauan, haisteli monta kertaa, mutta toi oman <3 oijoi! jee! Pureskelee ja mälvää ihan hulluna, mutta ei varmaan pysty siihen nyt puuttumaan? Ehkä sisätreeniä voisi kuitenkin ottaa ilman etsimistä? Mietintään se siis.
Ruudussa aavistuksen vaikea merkki, kun merkin takana oli toinen merkki, joka oli Martista paljon parempi :) Kehuin merkin löytämisestä, otin takaisin ja lähetin uudestaan ja pysäytin merkille + kehu. Itse ruutu ihan kokeenomaisena. Pysäytyskäsky tuli aavistuksen myöhään (olen vissiin itsekin hiukan ruosteessa...), mutta siitä sitten käskin ruutuun --> maahan ja sehän sujui eikä hermostunut korjauksesta. Otettiin ihan loppuun asti, tosin kehuin ruudusta. Luoksetulo oli huippu, mistä sitten iso palkka.
Laura vei sitten palkan ruutuun, ja mie otin merkkiä pari kertaa (liikaa- taas, ensi kerralla pitää korjata palkalla merkin takana). Ruutuunmeno taas aikas super, Martti tykkää ja muistaa. Tässä välissä koira autoon ja uutta tilalle.

Seuraavassa jaksossa otettiin leikkimistä. Ihanaa Päivikki kun otit tämän!! Marttia leikitettiin ja sille olisi selkeästi hyväksi kollektiivikehuminen ja porukan kanssa leikkiminen. Leikitin ihan lelulla (haastamalla + saalis ja tarjoamalla + repiminen) ja namisukalla (saalis + repiminen). Tuli hirveän hyvää pohdintaa ja me kokeillaan nyt myös porokoiraonkea. Lisäksi sain paljon ideoita sekä Päivikin että Lauran leikittäessä omaa koiraansa, en niitä nyt oikein osaa pukea sanoiksi, mutta idea päässä selkiytyy. :)

Aivan huiput treenit mahtavassa seurassa ja lopuksi vielä koko koiralauman vapaa-aikaa porukassa. Ihanata! Kotiin matkasi tosi tyytyväinen ja onnellinen porukka. KIITOS Miun Haukuille ja Taimiston väelle!