Kokoonnuttiin normaalia pienemmällä porukalla Suonenjoen hallilla. Kouluttajana tälläkertaa Outi K.

Jahas. Ja mistäs sitä lähtisi. Lähdetäänpä vaikka siitä että millonkahan sitä oppisi jotain tästä lajista...? Ensinnäkin taas se, että kummankohan pitäisi olla aktiivinen...? Jo ennen kehääntuloa, voi vihjaista koiralle että tokohommiin, josta se saa aktivoitua mutta ei saa mennä _ohjaajan_ riehumiseen se juttu. Ja lisää sitä tarjoamista ja aktivoitumista kun ohjaaja on passiivinen. Voihan jaska. Ja tähän ei siis mikään naksuttelu auta kun ei se kanna mihinkään oikeisiin asioihin vaan ihan sitä perustekemistä pitää muuttaa parempaan suuntaan. No josko niistä liikkeistäkin jotain...?

Seuraaminen: pitää olla tarkempi kriteeristä, palkata järkevämmin ja ottaa pitkää suoraakin välillä (jona aikana se paikka ei saisi lähteä elämään, kontakti ei saa hävitä jne). Pitää myös palkata paljon niistä kun hakeutuu itse ilman käskyä seuraamaan / sivulle. Haluaa siis tulla hommiin.

Luoksetulon loppu. Paljon toistoja läheltä, ei houkuttelua, nopeaan tahtiin palaute. Pitää rakentaa niin että se oikeasti _haluaa_ tosi kovaa tulla siihen oikeaan paikkaan, eli että se työskentelee siihen päästäkseen jopa lyhyeltä matkalta. Nyt asenne ennen hinkuttamista mutta aika hyvin se oikeaa asiaa tarjosi.

Luoksetulon stoppiakin muutama tehtiin, ihan ok, reagoi se ihan jees mutta alussahan tämä vielä.

Tulipas taas aimo annos asennekasvatusta! :D Ja aikalailla oikean paikkaan. Tästä jatkamme taas... :)