Hirrrrveen huonosti saan aikaiseksi kirjoitella blogiin. Toukokuu nyt menikin melkein treenipaitsiossa koska oli niin paljon kaikkea muuta. Ollaan me kotona treenattu tokoa lähinnä ja Jouni on käyny aksaamassa molempien kanssa.

Viikko sitten oltiin Marin kanssa pellolla, jossa typerästi suunniteltu jälki (mun moka siis, jos on yli kk väliä niin ei ihan jatketa vaikeuttamista siitä mihin jäätiin...). Oli siis ehken 200 m pitkä, keli oli kuuma ja nameja ensin joka 5s ja sitten joka 7s ja loppuun joka 9s askel. Oli liian epätarkka, hukkaili ja oli hieman epävarmakin. Selvitti kuitenkin itsenäisesti.

Tänään oltiin samalla porukalla metsässä ja kuuden esineen lyhkänen jälki vaihtelevassa maastossa. Jäljen rutiinit eivät vielä ihan selkeät koska nyt ei tajunnut janasta mitään. Ekalle esineelle löytyi jotenkin, sitten meni ihan häpsingilleen. Tokalle esineelle taas jotenkin rämpien, lähtö taas epävarmaa. Siitä eteenpäin lamppu syttyi, jäljesti hienosti ja nosti esineet varmasti. Itse palkkasin aluksi esineistä huonosti ja kun tajusin mennä kyykkyyn palkkaamaan niin viimonen ilmaisu olikin jo ihan täydellinen :)

Nosteen eka esineruutukin siis tehtiin. Heitin ensin yhden esineen jonka Noste haki. Sitten koira puuhun, lähdettiin vielään esineitä ja tallaamaan, koira irti ja ruutuun ja sitten se toi sieltä yksi kerrallaan kolme esinettä ja luovutti hyvin. Että silleen. Ilmeisesti esineruutuominaisuuskin on asennettu, ihan jees :)

Eilen oltiin Simpekin pejä kokeen tottiksessa häiriökoirana ja Nosturi suoriutui hienosti. Oli rauhallinen, tarjosi seuraamistakin ja kuunteli paukut hötkyämättä. Kokeen jälkeen otettiin eka kerta vinoestettä ja se meni (matalana) sujuvasti useampaan kertaan. Ihan kiva :)

Tokossa alokasluokan hommat eivät vaikuta enää olevan mitenkään kaukaisia. Ilmoitin Nosteen jo möllitokoonkin, katsotaan sitten että tehdäänkö ihan kaikki jutut vai vaan osa.

Niin ja yks pikku juttu! Meille tuli tällanen pikku labradori vuodeksi kylään :) Sen nimi on Carlos ja siitä pitäisi tulla opaskoira. Se on aika söpö ja kiva tyyppi.