Ei nyt ihan edes aikajärjestyksessä mutta jotain viimeaikaisista treeneistä.

Käytiin Annan kanssa pellolla jälkihommissa, Nosteelle kohtuu vähän namitettu jälki (eka suora 7 tyhjää + 2 namia, sitten 9 tyhjää ja loput harvemmin, loppusuora ilman nameja), reippaan tunnin vanha, kulmia ja kaarroksia. Aluksi otettiin nosto, hoiti homman ihan oikein (janamaisesti tehtiin, paalulta lähtö on tod näk aika helppo saada kuosiin mutta haluan vahvistaa sitä oikean suunnan valintaa pellollakin), eka suora välillä hieman kiireinen mutta tarpeeksi tarkka. Kulmasta ehkä puoli koiranmittaa yli (max) ja hienosti ajoi seuraavan suoran ja menokin muuttui tasapainoisemmaksi. Keppejä oli neljä ja ilmaisut olivat aivan sairaan nopeat ja hienot!! Toinen suorakulma oli aikalailla samanlainen kuin eka, kolmas meni tosi hyvin ja sitten vuorossa piikki, jonka ratkaisi ensin oikein mutta usko meni ja jäi hetkeksi aikaa pyörimään. Annoin ratkoa itse ja hyvällä asenteella tuli ongelma ratkaistuksi. Kaarrokset nyt aika tiukkaa serpentiiniä, noissa olisi saanut olla tarkempikin mutta menetteli ja lopun tyhjä suora (kahdella kepillä) tosi mallikas!

Hakumetsässä ollaan oltu pari kertaa, ekalla laitettiin viisi maalia joista kaksi ekaa valmiina ja kaksi seuraavaa hyvin piilossa ja vimppa haamuna. Hyvin on syttynyt hommaan, intoa piisaa, nenä toimii ja haukku löytyy! Seuraavalla kerralla kolme valmista, ei niin hyvin piilossa mutta teemana ilmaisut jotka toimivat. Ensi kerralla kuusi pistoa, puolet haamuja, puolet pimeitä ja teemana pistojen suoruus?

Tokoa ollaan treenattu laiskanlaisesti. Lauantaina oltiin helteisessä Vanulassa nuorten koirien tokovalkassa. Odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla, niin monta muuttujaa (helle, vähät treenit ja oma vaappuminen...) päällä. Mutta olipas yllättävän hyvät treenit! Aloitettiin ruudulla ja haettiin siihen asennetta. Ensin appari vei alustan, hetsattiin ja hieno ruutu, sitten näytettiin matkalta mutta lähetys kaukaa, välillä otettiin läheltä paikkaa ja tosi hyvä asenne säilyi. Kiertäminen ei taas meinannut onnistua ollenkaan, ei lähtenyt ennen kuin jollain kuudennella käskyllä... :-/ Kiertäisi kyllä muita juttuja mutta noi merkit on aika epämotivoivia jostain syystä. Tokakiekalla pari ruutua eri suunnasta, vähän kiertämisen ihmettelyä ja perusasentoihin siirtymisen parantamisia parammilla kehuilla. Ruudussakin tuli hyvä huomio että pitää kehua koko matka (kun koira on alustalla ja itse köpöttää sitä kohden heittämään palloa) niin että häntä heiluu ja koira oikeasti palkkautuu. Samat kuviot sitten myös niissä sivulletuloissa yms.