Tänään oli meidän toinen yritys tälle päivää tästä lajista. Maastoon mennessä oli arvottu toinen suoritusvuoro ja tiedossa oli että alue ei ole helppo. Eikä se sitä ollutkaan, muttei mahdotonkaan. Tosin jos maalimiehet olisi sijoiteltu ihan alueen toiseen reunaan (siinä oli hurjan märkä suo, jonne olisi pitänyt mennä suuri oja ylittämällä ja matkaa keskilinjalta oli enemmän kuin reilusti. Alue kapeni loppua kohti (tai tein siis keskilinjan niin että lopussa oli kapeampi alue) mutta en silti usko että sieltä olisi maalimiestä noussut vaikka alussa virtaa olikin. Tuulikin kävi vikasuunnasta. Mutta onneksi siellä ei maalimiestä ollut, ja siitä ohi käveltiin keskilinjalle, eikä Martti osoittanut mitään merkkiä että olisi hajua saanut, joten se alue jätettiin rauhaan.

Itse asiaan: ekalla pistolla Martti ei irronnut ihan tarpeeksi, joten otin sen uudestaan lähetykseen ja lähetin samaan etululmaan uudelleen. Siellä se hetken pyöri ja sai selvästi hajun, jonka paikallistamiseen meni hetki. Ilmaisusta tältä EH, sai haukkua aikas pitkään. Sitten hiukan keskilinjalla eteenpäin ja lähetys toiselle puolelle. Sieltä (kaukaa) maalimies ylös, mutta haukku oli loppua kohtaan katkonaista. Lopussa oli myös kaivanut hieman :-/ Arvosana ilmaisusta H. Sitten jo pikkisen alkoi jännittää ja pistotin turhaan hiukan liian tiheään. Ihan mukavasti Martti työskenteli ja onneksi löytyi se iimoinenkin maalimies, joka olikin hieman lähempänä. Sen ilmaisusta taas EH.
Koiran ohjattavuudesta saatiin erittäin hyvä, tuomari (Eija Koistinen) tykkäsi kovasti kun Martti meni sinne minne lähetettiin (itse olisin tosin tiovonut hiukan lisää syvyyttä pistoihin). Ohjaan käyttäytymisestä saatiin erinomainen, hallitsin tälläkertaa hermoni ja kaikki meni ihan ok. Ainoa mikä omassa työskentelyssä hramitti oli se, että pistotin toisen maalimiehen jälkeen liian tiheään, mutta eipä se tainnut haitata.

Loppuarvosana oli siis EH ja hyväksytty peha!! Mie olen ihan onnessani! Arvosteua kuunnellessa tuli kyllä tippa linssiin, oli se senverran hieno juttu ja mulle tosi tärkeä. Kiitos Panulle kun jaksiot (taas) olla meidän mukana ja tukena ja kaikille treenikavereille ja tsempanneille!! Ootte tärkeitä!!