Molempien koirien kanssa olaan melkeistä joka ilta tehty jotain pieniä tokojuttuja sisällä. Martin kanssa merkkiä ja Rasan kanssa maahanmenoa, sivulle tuloa ja kontaktia. Oikein mukavasti ovat molemmat tehneet.

Tänään oltiin taas hakutreeneissä hiukan lumisessa metsässä. Martilla oli viisi maalimiestä, mutta hyvin se jaksoi raskaista olosuhteista huolimatta työskennellä, eikä ilmaisuissakaan ollut huomautettavaa. Ensimmäistä ja toista (ihan etusiviulla, mutta eripuolilla) maalimiestä joutui ihan tosissaan etsimään ennen kuin löysi. Nämä molemmat oikein kivoja, mm palkkasi ja haukutti samalla. Kolmas ja neljäs palkkasivat vasta löydöstä. Nämä löytyivät kohtuu helposti mutta Martti turhautui kun ei saanut palkkaa ja alkoi kaivaa (!!!!). Vittiläinen. Tuo on tosi ikävä tapa ja täytyy saada pois. Viides maalimies oli ison kiven päällä. Löytyi hyvin, ja Martti ilmaisi hyvin vaikka palkattiinkin alusta saakka.

Pääasiallisena tästä treenistä jäi mieleen se, että mun pitää alkaa itse palkata Marttia. Se on ehdottomasti tehokkain tapa saada  kaivaminen pois.  Mie käytin sitä jo jossain vaiheessa aika paljonkin, mutta se on vaan unohtunut tässä matkan varrelle... Tyhmää.. No, näin sitä joutuu tekemään vähän aivotyötä ja vähän miettimään. Ikävää mm:n kannalta kuitenkin.