Hurjasti Onnea taitaville!! Eli lauantaina Taiga ja Maria läpäisivät hyväksytysti pelastuskoirien loppukokeen ja ovat nyt hälyryhmäkelpoisia!!

Sunnuntaina taas Rane ja Jonna heti kolmosen agi radat korkattuaan saivat ensimmäisen nollansa!!

Aivan MAHTAVAA!! Täällä haljetaan ylpeydestä kun Hopeakettuset ovat niin taitavia ja ahkeria!!

Mekin käytiin lauantaina Varkaudessa tokossa, mutta ei ihan niin hyvällä menestyksellä. Päivä alkoi poikkeuksellisesti voittajalla. Martti oli kuulemma tehnyt todella hienon paikallaolon. Etutassut olivat suoraan eteenpäin ja ilme rauhallinen mutta valpas. Hiukan oli kuulemma liikuttanut takapuoltaan (ei lonkka-asentoon saakka), josta arvosanaksi 9.

Seuraaminen: 8,5 - tämä oli aivan ihanaa! Kontakti ei herpaantunut koko aikana ja Martti teki iloista ja täsmällistä työtä! Pikkuisen paikka eli sivusuunnassa, mutta ei niin paljon, että se olisi minua häirinnyt. Tähän minä olen todella tyytyväinen, sillä kaavio oli pitkä ja siinä oli paljon osia, jotka ovat olleet meille vaikeita.

Liikkeestä istuminen: 10

Luoksetulo: 8 - Loppu ravaten..

Ruutu: 0 - Eka kerta kun se ei vaan löytynyt :( Vaikka kokeissa ja treeneissä on ollut samalla tavoin luoksetulon lähtöpaikka lähellä, ei se ole koskaan haitannut. No, oppia ikä kaikki. Onneksi tuomari antoi luvan käydä näyttämässä ruutu koiralle.

Hyppynouto: 7 - Lähtöhaukku + pieni törmäys luovutuksessa

Metallinouto: 6 - haukkui kolme kertaa

Tunnari: 6 - ravaten pois ja levoton suu, tosin ei pureskellut, mutta oma nousi varmasti! JESH!

Kaukot: 6,5 - liikkui vajaan 10 cm eteenpäin yhdessä siirtymässä.

Kokonaisvaikutus: 8

Yhteensä 214 pistettä, III-tulos. Martti teki kovin iloista ja innokasta työtä ja mulla oli mukava ja rento olo. Harmi vaan, että se näköjään haukkuu noin korkeassa vireessä = pää vuotaa. Tästä on oikein hyvä jatkaa, sillä ei tuo ainakaan kyllästyneeltä vaikuta. Tälläkertaa tuomari oli aikalailla ankara ja tuo ruutu jäi löytymättä. Sellaista sattuu :)

Seuraavina olivat sitten vuorossa Panu ja Ylitys. Yli oli hiukan nuutuneen oloinen, eikä ollut oikein parhaassa vireessä. Ehkäpä tämän vuoksi sen keskittyminen ajoittain herpaantui, ja koska parivaljakon yhteistyö on vasta niin tuoretta, oli tämä aikalailla uusi tilanne Panulle.

Paikallaolo: 0 - Ylille tuli jokin ajatuskatko, eli nousi heti Panun perään, tajusi, ettei näin pitänytkään tehdä ja jäi paikalleen, seisoi jonkun aikaa ja lopulta kävi maaten.

Seuraaminen: 9 - Tästä on kyllä paha enää parantaa. Hieno kontakti, oikea paikka ja täsmällinen ja iloinen seuraaminen.

Liikkeestä maahanmeno: 0 - Jäi kyynärpäät irti maasta, eikä Panu tajunnut antaa uutta käskyä.

Luoksetulo: 5 - hidas pysähtyminen, kuunteli liikkeenohjaajaa, joten loppuun tarvittiin kaksi käskyä.

Liikkeestä seisominen: 10

Nouto: 8 - Lähti ekalla käskyllä!! Olikohan tässä ravaten palautus?

Kaukot: 7 - Kaksi maahan -käskyä jättäessä

Hyppy: 5 Ponnisti mennessä sekä etu- että takajaloilla

Kokonaisvaikutus: 7

Pisteitä 107, III-tulos. Hiukan meni todennäköisesti viimeisen viikon valmistelevat treenit muutaman asian junnaamiseksi, josta aiheutui osa virheistä. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta, ja onneksi on jo seuraavat koitokset katsottuna. Tosi iloinen ja ylpeä pitää kyllä olla tuosta seuraamisesta, se on hienoa!

Kotiinviemisinä meillä molemmilla oli kuivamuonaa (yhteensä 18 kg!) ja suklaalevyt, sillä oltiin Varpsin parhaat koirakot luokissamme *hihhih* Näissä kinkereissä oli ainakin hyvät palkinnot, eikä mitään munakuppeja!