Eilenillalla aloitettiin pelastuskoira-aiheinen viikonloppu joka vedetään siis enimmäkseen omalla porukalla läpi. Perjantain ohjelmassa oli tottista (ja jäljentekoa lauantaita varten). Rasa sai aloittaa. Tehtiin ensin seuraamista joka ei nyt ihan hyvä. Liian väljää mutta korjaamalla sivuasekelilla oikealle korjasi myös paikkaa muutenkin paremmaksi, samoin kontaktia! Hmmmm.... Tässä samalla ammuttiin ja Rasa reagoi pariin ekaan laukaukseen kovin voimakkaasti mutta sitten keskittyi kunnolla kun tajusi ettei lintuja ole tulossa. Tämän jälkeen taidettiin viedä yhdessä eteenmenopallo. Jäävät liikkeet tehtiin palkaten, samoin luoksetulo (reipas!). Nouto ihan ok. Hyppy ja estenoudoissa oli niin kierroksilla ettei vinoista heitoista hakenut ilman apua takaisin esteelle. Näitä siis reenaukseen. Eteenmeno melko hyvä, lopussa pientä rinksaa (Simpekin kenttä on vaikea). Otettiin vielä jotain pientä kun Laura vei pallon uudelleen ja nyt tosi hyvä ja suora eteenmeno. Selvää edistystä!

Martti aloitti kokeenomaisesti eli pikkujuttuja kentälle tullessa ja kentän laidalla hyvä tovi. Sitten ilmoittautuminen, toinen koira omiin hommiinsa ja Martin kanssa seuraamisen aloitus. Hyvä!! Tästä sai palkaksi purkista herkkua. Tein vielä vähän seuraamista ja henkilöryhmää, meni ihan ok. Jäävät palkaten, luoksetulot reippaat! Nouto isolla kapulalla ja koska oli hyvässä vireessä, aloitti palautuksen ravilla mutta siirtyi itse laukalle josta vapautus. Hyppynoudossa pikkuhipsut, estenoto Marttimaisen varma <3 Eteenmenossa ei tarvinnut paljon ehdotella :) Loppuun vielä hetki paikallaoloa kun neuvoin toista koirakkoa, seuraamisen aloitus + pari luoksetuloa isolla palkalla. Martin kanssa on vaan niin kiva reenata! Kun vielä saisi tuon saman tekemisenmeiningin sinne kokeisiinkin... Noh, parin viikon päästä nähdään taas miten meidän käy :)

Lauantai aloitettiin sitten yön yli muhineiden jälkein ajolla. Martin jäljen nosto oli alueella jossa muiden jälkien hajut houkuttelivat mutta se reagoi omaankin jälkeen hyvin. Otettiin vielä varmuudeksi uusi nosto syvemmältä ja heti lähti paremmin. Ajoi aika mukavaa vauhtia, välillä rauhallisemmin ja välillä reippaammin. Meni kohtuu tarkasti vaikka niitä tarkkomispaikkojakin tuli (no, tuonikäisellä jäljellä joka on alueella jossa on paljon liikkujia ei paljon muuta voi odottaakaan. Yksi iso hukka tuli hakkuaukolla jonka halki meni polku ja polulla kävelijä. Osasin lukea että Martti lukkiutui kävelijän tulosuuntaan ja käänsin sitä etsimään jälkeä eri suunnasta. Hetki pohdittiin että jätetäänkö yksi esine vai otetaanko se ja päädyttiin ottamaan. Nostettiin jälkeä uudelleen vähän epäreilusta kohdasta mutta nosti kuitenkin ja esineeltä sai vahvistusta. Lopun ajoikin taas kivasti. Esineilmaisut ihan sikahienoja ja varmoja. Mutta joo, sitä jäljennostoa pitää reenata. Pituutta oli siis noin kilometri ja ikää noin 14 tuntia.

Martin toinen jälki oli tosi tuore ja siinä oli samaan aikaan tehty harha. Lähetin puolihuolimattomasti janamaisesti joten lähti puolihuolimattomasti. Reagoi jälkeen tosi hyvin mutta nopeasti muuttui epävarmaksi ja väisti voimakkaasti yhtä risukasaa. Ratkaisi kuitenkin itse jäljelle ja jatkoi epävarmasti ekalle kepille. Siitä sitten itseluottamusta, harhan kuittasi nopsasti mutta jatkoi ihan ilman eri kehoitusta omaa jälkeä! Kaksi viimeistä keppiä hienot ja ihanan maavainuisesti ja tarkasti ajoi koko loppujäljen! Viimeistä keppiä palauttaessaan väisti kuitenkin taas yhtä risukasaa joten ehkä sitä on taas pistänyt joku tai muuta sellaista ikävää. Itse jälki siis aika mukavalla mallilla mutta nostot on hiukka epävarmoja meille molemmille.