Viikko on mennytkin aikalailla samanlaisten treenien merkeissä, mutta niin oli tarkoituskin. Tämä viikko pitää reenata tokoa tosi paljon, jotta ensi viikolla voidaan vaan hullutella (tosin Martti on nytkin ollut aikalailla innoissaan, että en tiedä mitä siitä hulluttelusta sitten seuraa...) ja jäljen perusjuttuja halusin palautella mieliin, ettei ensi viikonlopun kurssilla aika mene perusasioiden kanssa nysväämiseen vaan voidaan keskittyä olennaiseen.

Kokoonnuttiin siis eilen kaupungintalon takapihalle mukavan suurella porukalla jäljestämään. Martille helpohko noin 100 m pitkä U:n muotoinen jälki, jossa alussa ja vaikeiden paikkojen jälkeen nameja ja lopussa yksi keppi. Jäljen juttuna olikin tällä kertaa taas harhajälki, joka oli noin 20 min vanhempi kuin itse jälki. Martti ajoi namipätkät hiukan nykien, tyhjät aika innokkaasti ja kohtuullisen tarkasti. Keskityin taas liinan pitämiseen kunnolla ja olin oikein hyvin mukana oikean jäljen ajamisessa. Varmaan tästä(kin) johtuen, ensimmäinen harha selvitettiin pelkällä tarkistuksella (käänsi hiukan päätään) ja toinen sillä että M lähti hukan oloisesti pikkisen sivuun, josta rajoitin ja palasi heti itsenäisesti takaisin oikealle jäljelle! jipii! Ulla oli saanut jäljen rakennettua hienosti niin, että harhat olivat tyhjällä pätkällä ja pian harhan jälkeen tuli namiosuus. Tämä ei tunnu enää ollenkaan niin toivottomalta. Loppukeppiä joutui hetken paikallistamaan pudonneiden lehtien joukosta, mutta löytyihän se lopulta.

Kun jäljet oli ajettu tottisteltiin vielä hetkinen monta koiraa kerralla ja aika tiiviisti, ajatuksena että saisi häiriötä. Otettiin kaukoja, paikallaolojuttuja ja seuraamista, joista kaikista ihan mukavia onnistumisiakin. Kaukoista pitäisi muistaa nostaa matkaa hissukseen, eikä toistepäin. Hienosti Martti keskittyi häiriöistä huolimatta.