Aika paljon tulee näköjään noita tokotreenejä nyt eri porukoissa, ihan hyvä :) Jotkut asiat vaan tuntuvat junnaavan liikaa paikallaan mutta jospa nekin jossain kohtaa loksahtelisivat. Treenaaminen Nosteen kanssa on kyllä pääsääntöisesti aikasta kivaa, vaikka se avoimen luokan korkkaus taitaa mennä ainakin sinne maaliskuun loppuun, tuskin on valmista ennen sitä. :)

Mutta reenejä pakettiin!

Uudenvuodenpäivänä olin kouluttamassa Nurmeksessa mukavaa porukkaa ja sain sitä ennen treenata Nosteen. Tehtiin avoimen juttuja hyvänmielen teemalla ja hyvinhän ne menivätkin. Varsinkin seuraamisen asenteeseen olin tosi tyytyväinen.

Seuraavana lauantaina olikin sitten lappalaiskoiratokot Musti&Mirri areenalla, jossa pääasia taas kouluttamisessa mutta tein pienen treenin aluksi ja lopuksi. Yllättäen Noste oli hirmuisessa vireessä vaikka yleensä tuo kuuma halli on sille tokossa aika vaikea. Ehkä edellisiltaisen aksan vire jatkui? Tehtiin ensin suora luoksetulo ja stoppeja naminheittosysteemillä. Kyllähän se lyhyestä matkasta hyvin pysähtyy vaikka vauhti onkin reipas. Tekee siis kunnon nahkat rullalle lukkojarrutuksia (ilman ettätassut palavat, onneksi!). Sitten hiukka voin kaukoja, joissa ei mtn ihmeempää ja yksi ruutu alustalle.
Tokassa setissä metskunoutoa vauhtinoutona (vaikea!), seuraamista (hjuva) ja tunnaria useampia toistoja. Kerran taisi tuoda väärän, muuten tosi hyvää settiä!

Sunnuntaina heti sitten oman ryhmän treenit. Koska tammikuun teemana on nyt kokonaisuus niin sitäpä sitten.
Seuraaminen: ihan ok, käännökset lähellä mörköjä haastavat.
Maahanmeno - hiukka vino, muuten ok
Suora luoksetulo: Väisti liikkuria (edellisen viikon häiriötreenit?), muuten ok
Seisominen: ennakoi perusasennon (pitkästä aikaa)
Nouto: Oisi voinut tulla reippaammin loppuun saakka ja vino luovutus
Hyppy: Ei meinannut tulla takasin esteen takaa, kumma tyyppi! :D
Kaukot: Ekasta istumisesta palkka.
Jäätiin vielä keskenämme hinkkaamaan noita samoja juttuja. Seuraamisessa seinien lähestymisiä, jääviä peruuttaen, luoksetulon stoppia muistaakseni namilla, vauhtinoutoa, hyppyä ja kaukoja. Hyvin jaksoi yllättävän pitkän reenin. Itse kkonaisuus oli hieman vaisuhko normitreeneihin verrattuna. Nyt siis jokaisessa avo treenissä jokin pieni kokonaisuus ja voi treenit ilotteluna.

Tiistaina paukkui kova pakkanen mutta me sissit mentiin Kaarihalliin silti treenaamaan. Tehtiin koko poppoo yhtä aikaa, joten vipinää riitti. Aluksi otin luoksetulon niin että kutsuin leluun kun olin menossa poispäin, hyvin oli kyllä skarppina. Seuraaminen aloitettiin pikkaaskelilla ja jatkettiin suora + käännös, hyvin meni. Ruudun paikkaa kolmesta suunnasta läheltä ja namilla, mahdollisimman vähän alustaa käyttäen. Tää meinas olla melkoinen aivopähkinä mutta kyllä se siitä. Noutoa vauhtinoutona (puukapulalla) ja tässä ei muuta ongelmaa kuin että heitin hallin pressuseinän alle kapulan ekalla kerralla...
Vähän luoksetulon stoppeja nameilla taas, kaukoja jotka aikas jees, tunnaria vierailla kapuloilla ja ilman mitään ongelmaa! ja lopuksi merkin kiertoa palkaten paljon lelulla (ei siis stoppeja ollenkaan). Aikaa hurahti yli puoli tuntia mutta niin se pikkukoira pakkasessa puksutteli!

Jouni on käynyt aika paljon aksaamassa viimeaikoina ja hyvin tuntuu sieläkin kulkevan. Ja mie kävin Leena Välimäen toko semmassa. Esimerkikoirakot olivat kovin alussa ja touhu tuntui melko väsyneeltä. Olen aika tyytyväinen että en ostanut koirapaikkaa! Noita tokosemmoja on nyt tulossa roppakaupalla! Viikonloppuna on taas valmennusryhmän treenit ja helmikuun alussa menen kuuntelemaan Riikka Pulliaista. Kivaa!